Home > Agenda > VREMEA de Craciun si Revelion

VREMEA de Craciun si Revelion

Meteorologii au veşti bune pentru sfârşitul de an. De Crăciun şi de Revelion temperaturile vor creşte, astfel că regimul termic va fi foarte plăcut. În ciuda încălzirii vremii, pasionaţii de sporturi de iarnă nu trebuie să se descurajeze, pentru că zăpada deja depusă nu se va topi, iar pârtiile vor fi în stare perfectă.
În noaptea de Ajun, peste ţara noastră va pătrunde un are cald dinspre Marea Mediterană. “În Banat se aşteaptă temperaturi de 16-17 grade, în amiaza zilei de Crăciun. În regiunile vestice va fi cel mai cald: 12 grade la Arad, 13 grade la Timişoara, 10 grade la Oradea”, a declarat Viorica Dima, meteorolog RomâniaTV.
În ziua de Crăciun, regimul termic va fi foarte plăcut. “În dimineaţa de Crăciun, în partea de est şi de sud a ţării, ar putea să apară ceaţa, care să persiste până spre prânz, cu precădere în Moldova, unde, spre exemplu, la Bacău maxima va fi de 3 grade Celsius, iar la Iaşi, 2 grade. Către nordul Moldovei, la Suceava şi Botoşani, vor fi 6-7 grade Celsius. În Câmpia Română vor fi 2 grade la Craiova, cu ceaţă, 5 grade la Bucureşti, cu şanse mai mici de ceaţă. În Dobrogea, ceaţa dimineţii va dispărea repede şi vor fi 8 grade la Constanţa”, a mai precizat meteorologul.
Specialistul a mai spus că încălzirea preconizată pentru ziua Crăciunului, care va duce mercurul din termometre la valori de 10-12 grade şi în staţiunile montane, nu va reuşi să topească stratul de zăpadă deja depus.
Între Crăciun şi Revelion vor mai fi câteva pasaje frontale care vor aduce precipitaţii: ploi, lapoviţă şi ninsori, cu precădere pe 29-30 decembrie, în estul ţării.
De Revelion, vremea se reîncălzeşte. “În noaptea de Anul Nou vom avea valori în jurul limitei de îngheţ, -2 – -3 grade Celsius, în regiunile nordice şi cele centrale. vor fi 2-3 grade cu plus, în partea de sud-est a ţării. Undeva în jurul a 0 grade se vor situa temperaturile la scara întregii ţări. Noaptea de revelion va fi una plăcuta, lipsită de precipitaţii şi deloc geroasă”, a conchis meteorologul


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cum-va-fi-vremea-de-craciun-si-revelion-in-toata-tara_59344.html#ixzz2Fs60ADrk


Comenteaza acest articol

VREMEA de Craciun si Revelion

by   1 min
0