Tabu
Image default
LIFESTYLEWhat's hot

Vreţi să preveniţi apariţia Alzheimer-ului? Mâncaţi friptură!

Dacă sunteţi dornice de o friptură (sau alte alimente bogate în fier, cum ar fi spanacul, ficatul sau nucile) atunci aveţi scuza perfectă. Un nou studiu a dezvăluit că alimentele bogate în fier pot ajuta la reducerea riscului apariţiei Alzheimer-ului mai târziu în viaţă.

Cercetătorii au studiat mai mult de 2500 de persoane cu vârste cuprinse între 70 şi 79 de ani şi au descoperit că anemia este ceva obişnuit în rândul persoanelor în vârstă (manifestată la adulţii cu vârsta de peste 65 de ani în procent de 23%). Dintre cei 393 de bărbaţi şi femei care au suferit de anemie la început, la 23% sută din ei s-a dezvoltat pe parcurs demenţa, comparativ cu 17% din aproximativ 2000 de persoane care nu erau anemice.

Dr. Kristine Yaffe, un autor al studiului Universităţii din California, la San Francisco, spune că anemia poate juca un rol primordial în apariţia demenţei prin reducerea transmiterii oxigenului la creier, care apoi să afecteze neuronii şi, eventual, să reducă memoria şi abilităţile de gândire.

Fierul este un nutrient esenţial , trebuie să-l asimilăm prin ceea ce mâncăm şi mai mult de 80% din oameni nu fac acest lucru. Atunci când organismul nu mai primeşte suficient fier, oxigenul ajunge la muşchii şi organele noastre mai lent, ceea ce poate duce la o lipsă de energie, dureri de cap, stări de iritaţie, dificultăţi de respiraţie, unghii fragile şi stări confuze.

Deci, ce spuneţi fetelor, parcă ar merge o friptură la prânz sau în seara asta, nu?

ARTICOLE SIMILARE

BENDEAC in locul lui MIHAI PETRE la “Romanii au talent”

Hainele noastre sunt fabricate din plastic iar spălarea lor poate polua oceanele

realitatea

Lucrezi 4 zile și ești plătită pentru 5. Este posibil?

Andreea Damian

Retete de vara – Somon cu menta si marar

realitatea

Cea mai URATA femeie din lume – MESAJUL ei

Cum ajungi rapid si simplu in vacanta mult visata

realitatea

Scrie un comentariu