Home > Agenda > Vulturii pleșuvi fură gunoi de la un depozit de deșeuri și îl aruncă în suburbiile frumoase

Vulturii pleșuvi fură gunoi de la un depozit de deșeuri și îl aruncă în suburbiile frumoase

Locuitorii din suburbiile frumos amenajate din Seattle se confruntă cu o problemă unică. Vulturii pleșuvi cară gunoaiele aruncate la o groapă de gunoi și le aruncă apoi în grădinile lor cu gazon frumos întreținut să le amintească răul pe care-l fac naturii atunci când produc tone de gunoaie.

Problema principală este depozitul de deșeuri în zonă, depozitul de deșeuri regional Cedar Hills. Acea groapă de gunoi trebuia să fie închisă cu mulți ani în urmă, însă o expansiune propusă a ținut-o deschisă. De fapt, această extindere a depozitului de deșeuri este menită să primească gunoaie până în 2040.

Peste două tone de gunoi sunt aduse în acest loc în fiecare zi, iar mâncarea gratuită a atras sute de vulturi pleșuvi și alte păsări mari. Personalul depozitului de deșeuri estimează că circa 200 de vulturi și-au făcut case în zonă, revendicând tot ce pot găsi prin gunoaie și aruncând resturile în altă parte.

La o întâlnire recentă, un locuitor al unei suburbii a arătat că unul dintre vulturi i-a aruncat în curte un container biologic periculos, umplut cu sânge uman – doar un exemplu de tip de deșeuri aruncate de vulturi în cartierele rezidențiale. Mulți dintre locuitori vor ca administrația să anuleze expansiunea propusă și, în final, să închidă depozitul de deșeuri. Între timp, locuitorii din zona respectivă speră să se  pună în aplicare un fel de măsuri anti-vultur la depozitul de deșeuri, deși nu este foarte clar cum ar arăta acestea.

Există ceva aproape poetic despre pasărea națională americană care le amintește oamenilor că gunoiul pe care îl aruncă într-un depozit de deșeuri nu dispar pur și simplu. Într-un fel, aceste păsări sunt o demonstrație firească a consecințelor de obicei ascunse ale consumului extrem. Noi, oamenii producem  prea multe gunoaie și aceste tone de gunoaie au consecințe. Asta poate însemna că vulturii aruncă la rândul lor containere biohazard pe gaznul din fața casei sau ar putea însemna aproape 20 de tone de plastic eșuate pe una dintre cele mai îndepărtate plaje din lume.

În timp ce unele soluții pe termen scurt cum ar fi închiderea unui depozit de deșeuri sau scoaterea gunoiului din ocean ar putea rezolva temporar problema, singura modalitate de a trăi cu adevărat într-o lume în care gunoiul nu mai vine să ne bântuie în diverse forme ar fi să devenim o secundă mai inteligenți cu privire la cât de mult gunoi producem. Text preluat de aici.

Articole asemanatoare
amazon
Amazon construiește cel mai mare adăpost pentru oamenii străzii din Seattle
SINUCIDEREA controversata a unui idol rock

Comenteaza acest articol

Vulturii pleșuvi fură gunoi de la un depozit de deșeuri și îl aruncă în suburbiile frumoase

by realitatea   1 min
0