Home > Agenda > All I Want For Christmas al lui Mariah Carey ajunge numărul 1 în SUA, în sfârșit

All I Want For Christmas al lui Mariah Carey ajunge numărul 1 în SUA, în sfârșit

Mariah Carey

All I Want For Christmas este una dintre cele mai cunoscute piese ale cântăreţei Mariah Carey, dar oda festivă a dragostei din preajma Crăciunului nu a fost niciodată numărul 1 în SUA – până acum. Clasicul modern de Sărbători lansat oficial în 1994 își încheie lunga călătorie (de 25 de ani) până în vârful topului Billboard.

Când Mariah a lansat All I Want For Christmas, cântecul a fost un EP (Extended play), denumirea dată înregistrărilor pe vinil sau CD care sunt prea lungi pentru a fi numite single-uri, ceea ce înseamnă că nu i-a fost permis să intre în Billboard Hot 100. Datorită modificărilor regulilor, piesa a intrat prima dată în top în 2000, iar în ultimii ani a ajuns tot mai aproape de primul loc.

„Am făcut-o”, a scris Mariah Carey pe Twitter, mesaj urmat de un șir de emoticoane.

All I Want For Christmas Is You este una dintre cele mai cunoscute melodii din această perioadă a anului de pe ambele coaste ale Atlanticului și este în prezent cea mai difuzată melodie din Marea Britanie de pe Spotify. Piesa a obținut un spor de popularitate în 2003, când s-a auzit în filmul de succes Love Actually. Pentru cea de-a 25-a aniversare, Carey a promovat piesa chiar mai mult decât în ​​mod obișnuit, au spus analiștii. I-a făcut chiar și un videoclip no și l-a lansat pe un CD pentru prima oară ca single, nu EP.

Potrivit Billboard, piesa a fost descărcată de 45 de milioane de ori, a fost redată la radio de 34 de milioane de ori și s-a vândit în format digital în 27.000 de exemplare doar în ultima săptămână. Este a 19-a piesă a cântăreței care ocupă  locul întâi în Billboard Hot 100, situându-se pe locul doi după la The Beatles, care a avut 20 de melodii numărul 1.

Articole asemanatoare
relații
Vedetele care au sau au avut relații cu bărbați mai tineri decât ele
Mariah Carey sărbătorește triumful femeilor asupra societății corporatiste misogine
Mariah Carey
Un cunoscut ONG îi interzice lui Mariah Carey să cânte în Arabia Saudită
Fosta asistentă a lui Mariah Carey susține că managerul vedetei a agresat-o fizic și a numit-o “târfă”

Comenteaza acest articol

All I Want For Christmas al lui Mariah Carey ajunge numărul 1 în SUA, în sfârșit

by Andreea Damian   1 min
0