Home > Lifestyle > WhatsApp va mări vârsta minimă a utilizatorilor la 16 ani în UE

WhatsApp va mări vârsta minimă a utilizatorilor la 16 ani în UE

Serviciul popular de mesagerie WhatsApp va interzice minorilor sub 16 ani să utilizeze platforma sa pe teritoiul Uniunii Europene.

În prezent utilizatorii trebuie să aibă cel puțin 13 ani dar firma vrea să schimbe regulile și să introducă o nouă restricție a utilizării datelor personale în UE începând cu luna mai. Aplicația care este deținută de Facebook va cere utilizatorilor să își confirme vârsta atunci când se vor înscrie pe platformă în următoarele câteva săptămâni. Încă nu s-a comunicat felul în care limita de vârstă va fi stabilită de către platformă. În prezent, WhatsApp nu-și întreabă utilizatorii ce vârstă au atunci când se înscriu pe platformă și nici nu le compară paginile de Facebook sau de Instagram ca să afle.

WhatsApp este pe locul cinci în topul celor mai populare rețele sociale în rândul minorilor, imediat după Facebook, Snapchat, Instagram și Youtube.

O lege nouă care vrea să regularizeze protecția datelor și care va apărea în 25 mai pe teritoriul Uniunii Europene vrea să ofere clienților rețelelor sociale un control mai mare asupra felului în care se folosesc companiile de datele lor personale. Una dintre noile reguli este protejarea copiilor de colectarea datelor lor personale de către firme în scopuri de marketing și publicitate. WhatsApp va continua să folosească bariera de doar 13 ani în restul lumii.

Potrivit Agerpres aproape trei sferturi (74%) dintre utilizatorii români de internet, cu vârste între 16 și 74 de ani, interacționează prin intermediul rețelelor de socializare, fapt care plasează România pe locul 9 în Uniunea Europeană (UE) pe acest segment.

Articole asemanatoare
adriana trandafir
Ce fiică mare are Adriana Trandafir! Prin ce dramă a trecut actrița
Minorele din Teleorman care au fost umilite sunt singure pe lume și tocmai și-au mai luat o palmă
Familia în 2050: pântece artificial și copii proiectați cu cât mai multe calități la alegere
Ghid pentru oferirea cadourilor destinate copiilor mici – nu arunca banii pe prostii

Comenteaza acest articol

WhatsApp va mări vârsta minimă a utilizatorilor la 16 ani în UE

by realitatea   1 min
0