Tabu
Image default
FASHION

Yves Saint Laurent

Evident, luna iunie, și probabil că întreg anul 2008 va fi marcat de moartea designer-ului francez care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Stins din viață la vârsta de 71 de ani, pe 1 iunie anul acesta, Yves Saint Laurent constituie piatra de temelie a modei pentru a doua jumătate a secolului XX. Dacă Gabrielle Chanel a eliberat femeile, Yves Saint Laurent le-a dat putere.

Creațiile sale devenite referințe în moda feminină, de la sahariană (sau Safari) până la inconfundabilul Smoking, sunt expresia dorinței sale declarate de a se pune în slujba femeilor. Åži a făcut-o ca nimeni altul. Yves Saint Laurent a fost un inovator fără de care femeia independentă și activă social nu ar fi existat.

Taiorul-pantalon, atât de purtat în lumea afacerilor, este invenția lui. Permanent în avangardă, tot lui îi datorăm și democratizarea modei prin invenția pret-a-porte-ului de lux. Primul boutique de profil a fost deschis pe Rive Gauche în 1966, YSL având curajul să rupă cu tradiția elitistă a Tringhiului de Aur de pe malul drept al Senei. Restul e istorie. S-a retras în 2002, înconjurat de admiratoarele sale de o viață, Catherine Deneuve și Paloma Picasso.

ARTICOLE SIMILARE

Confort garantat | Cele nouă modalități de a purta blugi primăvara

Andreea Damian

Cât de des ar trebui să-ți speli puloverul de lână?

Andreea Damian

Designeri transformați în personajele lui Disney

realitatea

Lara Stone, pictorial foaaarte sexy în i-D de decembrie

realitatea

Mai la modă decât corsetul! Piesa vestimentară care sculptează toate morfologiile (indiferent de vârstă)

Andreea Damian

Diesel, acționar la Viktor & Rolf

realitatea

Scrie un comentariu