Tabu
Image default
LIFESTYLEWhat's hot

INCREDIBIL! Medicul Zamfir transmitea ora exacta in locul coordonatelor geografice…

dr radu zamfirINCREDIBIL, trist dar, se pare, adevarat! Bulversat de situatie, Dr. Radu Zamfir a transmis de doua ori exacta de pe ecranul telefonului in locul coordonatelor geografice…

La două săptămâni de la accidentul aviatic din Apuseni, STS susţine că datele furnizate de medicul Radu Zamfir la 112 reprezentau  de fapt ora afişată pe ecranul telefonului mobil, nu coordonatele geografice ale locului accidentului. Mai mult, Serviciul condus de Marcel Opriş, prin vocea purtătorului de cuvânt, susţine că la solicitarea dispecerilor de a transmite o altă coordonată doctorul ”a refuzat să mai dea alte informaţii, spunând că a transmis informaţiile şi că nu mai dă nimic”.

”Serviciul de Telecomunicaţii Speciale protestează ferm faţă de afirmaţiile potrivit cărora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin sistemul 112. Dânsul a descris doar ce vedea în jurul său şi pe un ecran de telefon mobil, începând cu ora 19.30, doctorul Zamfir indicând ca şi coordonate ora afişată pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1 care evident nu sunt coordonate geografice. La solicitarea dispecerilor de a trimite o coordonată care începe cu 46, a refuzat să mai dea alte informaţii, spunând că a transmis informaţiile şi că nu mai dă nimic”, se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al STS, Adrian Fulea.

Potrivit acestuia, medicul Sorin Ianceu, un alt supravieţuitor al accidentului în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi Aura Ion, nu a sunat la 112.

Întrebat de ce a fost nevoie de două săptămâni pentru a spune exact ce date a furnizat Zamfir, Fulea a precizat doar că în permanenţă a susţinut că datele date de medic nu erau cele geografice.

În prima declaraţie dată la o zi după accident, pe 21 ianuarie, doctorul Zamfir a susţinut că a transmis celor care au solicitat coordonatele.

Pe 22 ianuarie, STS, prin vocea purtătorului de cuvânt, a precizat că medicul Radu Zamfir nu a dat niciul fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, iar epava avionului prăbuşit a fost găsită în aria indicată de Serviciu, fără a preciza însă ce date au fost furnizate de doctor.

“Doctorul Radu Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice, s-a discutat cu apelantul, i s-au cerut datele geografice şi nu a reuşit să le trimită şi să le furnizeze. Epava avionului a fost găsită în zona în care a fost dată harta STS, la marginea zonei respective, în zona indicată de STS. Aria de cerc a fost cu raza de 14-15 kilometri, iar la marginea ei s-a găsit avionul prăbuşit. STS-ul nu a dat două coordonate greşite. A dat o singură locaţie, nu mai multe, una şi bună. Au fost şapte apeluri (de la pasageri ai avionului -n.r.) de pe două telefoane mobile diferite din două reţele de telefonie diferite şi s-au primit aceleaşi semnale din două celule. Aceleaşi informaţii s-au primit din ambele celule, pentru aceeaşi zonă”, a spus Adrian Fulea, la vremea respectivă.

Recent, doctorul Sorin Ianceu, unul dintre supravieţuitorii accidentului, a susţinut că în discuţiile avute cu operatorii  de la 112 s-au oferit date care ar fi permis localizarea epavei în maximum o oră.

“Am repetat obsesiv Horea… Cum mergi de la Horea spre Beliş suntem pe partea dreaptă, undeva la jumătatea distanţei. Le puteam şi desena. Ceea ce regretăm cel mai mult este faptul că nu am reuşit să realizăm un screenshot ecranului telefonului mobil. Dacă l-am fi trimis pe mail, am fi putut fi localizaţi în câteva minute, maxim o oră”, a declarat Sorin Ianceu la un post de televiziune.

ARTICOLE SIMILARE

SARCINA Andreei Marin – speculatii !?!

Cine e vedeta covered TOPLESS de pe noua coperta TABU?

realitatea

Dormi sănătos!

realitatea

La 44 de ani, Jennifer Lopez inca are cel mai impresionant posterior! Uite cum s-a pozat

CELEBRITATI NASCUTE PE 6 MARTIE!

realitatea

Diana Dumitrescu, fericita in bratele noului iubit! Imaginea care i-a cucerit pe fani!

Scrie un comentariu