Home > Sex-Relatii > Zece afrodisiace naturale care chiar funcționează

Zece afrodisiace naturale care chiar funcționează

afrodisiace

Rolul afrodisiacelor este să intensifice plăcerea sexuală, spun cărțile de specialitate. Până acum niciun aliment miraculos nu s-a dovedit îndeajuns de puternic pentru a garanta performanțe de 10 în acest sens. Și cum mai toți consideră ciocolata neagră și vinul roșu cele mai puternice afrodisiace, noile studii demonstrează că și alte alimente cresc plăcerea în dormitor.

Deși nu există dovezi științifice care să demonstreze efectul acestora, afrodisiacele sunt și vor rămâne la mare căutare. Iată topul celor mai de efect afrodisiace, potrivit mirror.co.uk.

Ciocolata neagră

Ciocolata este cel mai cunoscut aphrodisiac de-a lungul secolelor. Conține feniletilamină (PEA), care stimulează sistemul nervos și declanșează eliberarea compușilor plăcuți de opiu, cunoscuți sub numele de endorfine. Feniletilamina stimulează, de asemenea, producția de dopamină, un neurochimic direct asociat cu stimularea sexuală și plăcerea.

Mierea

Bogată în vitamina B, mierea crește nivelul de testosteron din sânge și garantează obținerea orgasmului la bărbați și femei. De asemenea, conține bor, un mineral care ajută organismul să utilizeze și să metabolizeze estrogenul, hormonul sexual al femeii.

Smochine

Sun considerate de mult timp un stimulent sexual. Flavonoidele, polifenolii și antioxidanții sunt concentrați în acest fruct, creează o stare euforică care crește dorința sexuală și prelungește actul sexual.

Busuioc

Această plantă aromată dă o aromă deosebită mâncării, dar îmbunătățește viața sexual. Este un bun excitant și sporește dorința sexual prin creșterea ritmului cardiac, îmbunătățind astfel și fluxul sanguine.

Avocado

Acest fruct este cunoscut pentru proprietățile sale afrodisiace încă de pe vremea aztecilor. De fapt, aceștia au numit arborele de avocado „Ahuacuatl”, care se traduce prin „arborele cu testicule”. Se crede că nivelurile ridicate de vitamina E din fruct ar putea ajuta la menținerea pasiunii.

Trufe

Trufele au un gust picant și e consumată încă din antichitate. Romanii le considerau un afrodisiac cu efect. Acestea sunt considerate „diamante ale pământului” și sunt găsite doar datorită mirosului fin al câinilor. Mirosul lor seamănă cu androstenona, găsită în transpirația bărbaților, și care atrage sexul opus.

Sparanghel

Este o sursă excelentă de vitamina E, care este implicată în stimularea producerii de hormoni sexuali, și vitamina B sau folat, care ajută la creșterea histaminei, un compus important pentru menținerea libidoului. De asemenea, sparanghelul protejează organele sexuale și sistemul urinar.

Ghimbir

Oamenii au considerat ghimbirul secole la rând un afrodisiac datorită mirosului său puternic. Acesta stimulează sistemul circulator. Se crede că acest condiment crește și sensibilitatea în zonele erogene.

Scorțișoară

Consumul de scorțișoară accelerează fluxul sanguine și mărește pofta de sex. Se crede că uleiul de scoțișoară este un bun afrodisiac dacă e folosit local, cutanat, însă acest lucru nu e recomandat de medici.

Stridii

Stridiile sunt, probabil, produsele alimentare cel mai frecvent asociate cu sexul și majoritatea oamenilor le consumă pentru creșterea dorinței sexuale. Stridiile sunt considerate a fi un bun afrodisiac datorită conținutului ridicat de zinc, care ajută la creșterea libidoului.

Cercetătorii au descoperit recent că stridiile conțin aminoacizi care declanșează producția de hormoni sexuali.

 

 

 

Articole asemanatoare
Top 10 mâncăruri afrodisiace

1 Response

Comenteaza acest articol

Zece afrodisiace naturale care chiar funcționează

by Andreea Damian   2 min
1