Tabu
Image default
CULTURE Slider

Zece filme despre epidemii și pandemii

Filmele ne permit să trăim atât în lumea viselor, cât și a coșmarurilor. Însă când vine vorba despre filmele de groază, scenariștii sunt mult mai creativi și își transpun fanteziile cel mai bine. Ce poate fi mai rău decât răspândirea unui virus pandemic?

Vă propunem o listă de 10 filme care au ca tema pandemiile sau epidemiile.

Romanul lui Richard Matheson, I Am Legend (1954), a inspirat trei adaptări foarte diferite: The Last Man on Earth (1964), The Omega Man (1971) și I Am Legend (2007). Toate au ceva în comun: o epidemie care a lichidat cea mai mare parte din omenire și supraviețuitorii care, cu excepția personajului principal, devin vampiri. Varianta cu Will Smith din 2007 a păstrat titlul dar a eliminat cam totul legat de marea turnură din carte. Filmul din 1964 păstrează cel mai bine acțiunea.

The Andromeda Strain (1971)

Inspirat din romanul lui Michael Crichton, filmul urmărește o echipă de oameni de știință care investighează un organism infecțios căzut pe Pământ din spațiu în apropierea unui mic orăşel american. Toţi locuitorii mor imediat, cu excepţia unui bătrân şi-a unui bebeluş.

Outbreak (1995)

Povestea filmului care îi are în distribuție pe Dustin Hoffman, Rene Russo şi Morgan Freeman urmăreşte reacţia autorităţilor americane, care introduc starea de urgenţă şi bagă în carantină un întreg oraş din California după ce o maimuţă purtătoare a virusului Ebola ajunge pe teritoriul american.

12 Monkeys (1995)

Un virus transmisibil prin aer, eliberat de o mână teroristă, aproape că a eradicat rasa umană. Din fericire, s-a descoperit un sistem rudimentar de a călători în timp. Astfel, un om poate călători în trecut şi poate identifica teroriştii. Un condamnat pe viaţă, jucat de Bruce Willis, este trimis în anul 1996 pentru a dezlega misterul.

Resident Evil (2002-2017)

O franciză despre o corporație malefică, care creează un virus ce transformă aproape toată umanitatea în zombies.

Children of Men (2006). Anul 2027. Infertilitatea este cea mai mare ameninţare la adresa omenirii. Este vorba de o epidemie ce afectează femeile. Efectul nu este moartea, ci infertilitatea.

Blindness (2008)

Bazat pe romanul portughezului José Saramago, Blindness ne arată ce se poate întâmpla când o pandemie în care oamenii orbesc lovește Pământul.

Black Death (2010)

Sean Bean este liderul unor cavaleri care caută un eretic în plină pandemie de ciumă, în secolul al IV-lea.

Contagion (2011)

Filmul „Contagion”, apărut în urmă cu nouă ani, este din nou în top în contextul epidemiei de coronavirus. Creaţia regizorului Steven Soderberg este singurul film artistic care prezintă realistic apariţia şi extinderea unei pandemii mondiale de coronavirus. Premiera filmului „Contagion” a avut loc în 2011, însă în contextul apariţiei coronavirsului Covid-19, acesta a revenit în atenţia publicului.

World War Z (2013)

Ziua Z pornește cu o epidemie care face ca toți cei atacați de zombie să se transforme ei însiși în zombies în foarte scurt timp. Un fost angajat al Națiunilor Unite și familia sa se trezesc prinși în mijlocul nebuniei declanșate de această criză. Încercările de a se adăposti sunt sortite eșecului; singura soluție e descoperirea punctului de origine a epidemiei, pentru a înțelege ce a declanșat dezastrul înainte ca Pământul să fie cotropit.

ARTICOLE SIMILARE

Top 7 modificari corporale extreme

realitatea

Fotografii din Narnia sau Bucurestiul inzapezit – Foto Cristiana Apostol

realitatea

Împăcarea momentului! Jennifer Aniston și Brad Pitt formează din nou un cuplu

Andreea Damian

Rezistența cecenă, elogiată de Tolstoi

realitatea

Dominique a lansat un videoclip la piesa “Ora 3” în care vorbește despre iubire în toate formele ei

Tabu Tabu

Anna Lesko și-a împărtășit rețeta secretă de cozonac

Andreea Damian

Scrie un comentariu