Home > Health > Zece moduri simple să scapi de durerile de cap

Zece moduri simple să scapi de durerile de cap

dureri de cap

O durere de cap vine întotdeauna pe neașteptate. Unul din doi români suferă de dureri de cap cel puțin o dată pe lună, iar femeile sunt mai afectate decât bărbații, arată cele mai noi statistici. De altfel, durerea de cap ocupă primul loc într-un clasament al durerile realizat de români. Stresul,factorul genetic, obiceiurile nesănătoase, sunt doar câțiva factori declanșatori ai durerilor de cap.

Când simțim primele dureri la nivelul frunții sau cefei dăm fuga repede la sertarul cu medicamente și luăm cel mai tare calmant. Din fericire există atâtea remedii și soluții rapide care alungă aceste dureri supărătoare de cap, fără să apelăm la pastile.

Încearcă unul din următoarele 10 trucuri și vei vedea că măcar unul din ele va funcționa și în cazul tău.

Bea mai multă apă

Este un sfat pe care cu siguranță l-a auzit de un milion de ori, dar uneori nu îl iei în serios. Hidratarea este cheia unei vieți sănătoase. Potrivit specialiștilor, deshidratarea este una dintre principalele cauze ale durerilor de cap. În funcție de greutatea ta, e posibil să ai nevoie de mai mult de 2 litri de apă pe zi, recomandați de medici.

O gustare mică între mese e binevenită

E posibil ca atunci când ești la dietă ori ești prinsă într-o ședință să sar peste prânz. Sau pur și simplu nu ai luat micul dejun. Ei bine, aceste obiceiuri îți pot provoca dureri de cap. Dar dacă nu ai timp să iei masa, ia cu tine o gustare – un fruct sau un sticks – în care de ți se face foame.

Folosește produse de curățenie inodore

Multe produse de curățenie sunt foarte  parfumate și pot declanșa imediat durerile de cap. Chiar și cele naturale pot avea același efect. Dacă este posibil, utilizați numai produse care nu miros. Au aceeași acțiune și vă veți bucura de viață întreaga zi.

Fă sport

Mișcarea este cel mai sănătos mod de a preveni durerile de cap. Efortul fizic și exercițiile fizice realizare cu regularitate îmbunătățesc starea de sănătate și reduc riscul apariției cefaleei.

Redu consumul de cafea

Uneori este imposibil să reziști la birou fără cea de-a doua sau a treia ceașcă de cafea. Dar știai că o cantitate prea mare de cofeină îți cauzează de fapt acele dureri de cap pe care vrei să le alungi cu o cafea? Dacă reduci cantitatea de cafea pe care o bei la prânz, vei observa că durerile de cap se diminuează. Un alt motiv pentru care cofeina este responsabilă pentru apariția durerilor de cap este faptul că aceasta dehidratează. Și știm deja de la punctul 1 că apa este esențială pentru sănătate.

Folosește filtre de lumină albastră

Telefoanele mobile și tabletele au o funcție de filtrare a luminii albastre, care nu este bună pentru ochi. Mulți producători de smartphone-uri au venit în ajutorul utilizatorilor și a introdus această funcție.

Renunță la fumat

Nicotina provoacă dureri de cap, deoarece blochează vasele de sânge și reduc din acestea.

Scapă de kilogramele în plus

Pierderea în greutate oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv mai puține dureri de cap. Supraponderalitatea poate duce la migrene episodice sau la dureri de cap cu hipertensiune intracraniană.

Evită spațiile închise

Evită să stai în spații închide mult timp. Vei observa după câteva ore poate chiar și mai devreme că lumina puternică sau sunetul prea tare ori mirosurile prea puternice îți pot da dureri de cap. Poți să schimbi asta, renunțând la becurile cu intensitate ridicată sau la odorizantele de cameră.

Renunță la guma de mestecat

Dacă ești una dintre acele persoane care mestecă gumă în mod constant află că acest obicei este de fapt cauza durerilor de cap. Când mesteci gumă, soliciți mușchii maxilarului prin mișcări repetate.

Articole asemanatoare
migrene
De ce femeile suferă mai des de migrene decât bărbații
botox
Sunt eficiente injecțiile cu botox pentru tratarea migrenei cronice?
Oana Zăvoranu: “Mi se întâmplă des să-mi cadă capul într-o parte”
Mâncarea nesănătoasă, fumatul și sedentarismul provoacă dureri de cap

Comenteaza acest articol

Zece moduri simple să scapi de durerile de cap

by Andreea Damian   2 min
0