Tabu
BEAUTY

Zece reguli de îngrijire pe care dermatologul recomandă să le respectăm

reguli de îngrijire dermatologul

Pielea fiecărui om vorbește despre starea sa de sănătate, stima de sine și chiar personalitatea. Deși problemele legate de îngrijirea pielii sunt în creștere, mulți dintre noi nu vor auzi de fiecare dată recomandări complete din partea medicilor. Zece dintre aceste taine le aflați mai jos. Sunt ușoare și eficiente, și vă ajută să vă rezolvați probleme de piele, dar vă îmbunătățește și bunăstarea generală.

Reduceți cantitatea de cofeină

O ceașcă de cafea e obiceiul care ne face mai fericiți dimineața. Dar cofeina poate să deshidrateze pielea. La fel ca și alcoolul, cofeina trebuie prelucrată în ficat, rezultând un nivel scăzut de toxine. Acționând ca diuretic, cafeaua vă poate deshidrata, afectând direct pielea. În schimb, beți multă apă cu lămâie și ceai din plante.

Curățati mereu tenul înainte de culcare

Nu este suficient doar să curățați make-up-ul de pe fața voastră, trebuie să ștergeți tenul de toate impuritățile, pentru că acest lucru poate afecta semnificativ sănătatea pielii. Apa micelară sau termală sunt ideale în acest caz.

Nu vă spălați pe față cu săpun

Utilizarea unor produse de curățare nu fac decât să usuce pielea.

Mare grijă la produsele de exfoliere

Exfolierea este excelentă pentru a vă menține pielea sănătoasă, dar nu exagerați pentru că poate avea efectul opus. Pe lângă faptul că veți îndepărta pielea moartă, dar vă răniți pielea.

Consumați alimente bogate în antioxidanți

Antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care descompun colagenul și decolorează pigmentul pielii. Consumați alimente bogate în vitamina E, vitamina C, resveratrol sau chiar ceai verde.

Evită dușurile fierbinți

Un duș fierbinte poate fi relaxant, dar știți că temperaturile ridicate pot deteriora de fapt pielea? Apa fierbinte va ataca pielea și nu va mai produce sebum, uleiuri natural extreme de necesare persoanelor cu eczema. De asemenea, evitați să vă stergeți cu prosopul. Uscați-vă natural!

 Mâncați mult pește gras

Pentru a îmbunătăți aspectul pielii, asigurați-vă că mâncați mai mulți acizi grași esențiali. Acestea vor ajuta la reducerea inflamatiei, responsabilă cu ridurile fine. Unele dintre cele mai bune opțiuni includ migdale, ton și somon.

Atenție la stres

Indiferent dacă doriți să combateți ridurile sau acneea, stresul joacă un rol major. Când sunteți stresat, diferite niveluri hormonale pot înrăutăți anumite condiții, inclusiv psoriazisul.

Reduceți consumul de sare

Aproape toate produsele din comerț au sare adăugată, iar alimentele fără sare adăugată o conțin în mod natural. Consumul exagerat de sare își pune amprenta direct pe pielea voastră.

Masajele faciale

Masajele faciale oferă beneficii anti-îmbătrânire. Prin creșterea circulației, reduc în mod natural liniile fine. Cu cât oxigenul ajunge mai mult la piele, cu atât pielea va produce mai mult colagen. Aceasta este cheia pentru un ten sănătos.

Ce stiu profesionistii in infrumusetare si noi nu? Cum au ajuns la acest statut?

 

 

ARTICOLE SIMILARE

L’Wrenn Scott face cosmetice

realitatea

Revitalift tine timpul in loc!

realitatea

Pharrell Williams lanseaza un parfum

Sauna facială – cum se face corect acasă pentru a obține cele mai bune rezultate

Andreea Damian

Ioana Ginghină, goală în cadă. Actrița a dezvăluit secretul tenului de puștoaică

Tabu Tabu

La Sabon, 2 produse cumpărate, al treilea e cadou!

realitatea

Scrie un comentariu