Tabu
LIFESTYLESlider

Zgârie-norii omoară până la 1 miliard de păsări anual în SUA, potrivit estimărilor

Oamenii de știință estimează că cel puțin 100 de milioane și poate chiar un miliard de păsări mor în fiecare an în SUA atunci când se ciocnesc de clădirile din sticlă, în special zgârie-nori, sau iluminate.

Chicago, cu numeroasele sale clădiri din sticlă, este cel mai periculos oraș american pentru păsări. Mai mult de 5 milioane de păsări din cel puțin 250 de specii diferite zboară prin centrul orașului „vânturilor” în fiecare primăvară și toamnă. New York, cu faimoșii săi zgârie-nori, este o altă capcană mortală pentru păsări, în special pentru cele care migrează.

Păsările ajung deseori să se izbească de clădiri de sticlă care reflectă vegetația din jur, crezând că sunt copaci, spune Susan Elbin de la organizația New York City Audubon, potrivit The Guardian.

Cele mai multe păsări migratoarea zboară prin Statele Unite noaptea, când spațiul aerian este calm. Păsările sunt atrase de lumină, așa că atunci când zboară deasupra unui oraș luminat pe timp de noapte, sunt atrase natural de el, neștiind că se află pe un teritoriu periculos.

Orice oraș cu structuri din sticlă și laminate puternic noaptea este periculos. Experții spun că majoritatea coliziunilor mortale sunt cauzate de clădiri de înălțimi joase și medii, însă zgârie-norii cauzează o rată mai mare a deceselor.
Laboratorul de Ornitologie Cornell a publicat săptămâna trecută un studiu care clasifică orașele în funcție de pericolul pe care îl reprezintă pentru păsările migratoare.

Houston-ul și Dallas-ul, care la fel ca și Chicago, sunt poziționate pe unul dintre cele mai populare drumuri migratoare, fiind printre cele mai periculoase orașe pentru zburătoare. New York, Los Angeles, St Louis și Atlanta prezintă și ele riscuri în timpul perioadelor de migrație. New York City Audubon efectuează „studii de monitorizare a coliziunilor” în septembrie și aprilie în fiecare an, trimițând zeci de voluntari pe străzile orașului pentru a urmări păsările căzute. Organizația estimează că aproximativ 90.000 până la 200.000 de păsări mor ciocnindu-se de clădiri, în fiecare an.

Centrul Smithsonian pentru păsări migratoare estimează că numărul deceselor este între 100 de milioane și 1 miliard de păsări annual, potrivit datelor culese de voluntar din toată țara. Anumite specii de păsări sunt mai susceptibile la coliziuni. Un studiu separat realizat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan arăta că păsările cântătoare, cum ar fi vrăbiile și privighetoarele, sunt printre cele mai vulnerabile specii. Păsările cântătoare au tendința de a emite „apeluri de zbor” în timpul migrației și ciripesc mai mult atunci când văd un oraș luminat, atrăgând și alte păsări.

Conservaționiștii au identificat câteva măsuri simple pentru a evita incidentele de acest gen. Ei recomandă stingerea luminilor din clădiri pe timp de noapte pentru câteva săptămâni în timpul apogeului migrației. State precum New York și Minnesota au participat deja la programul Lights Out propus de Societatea Națională Audubon.

De asemenea, clădirile pot adopta design-uri mai prietenoase cu păsările, utilizând de exemplu sticle imprimate și iluminare cu o intensitate mai redusă. Orașele San Francisco și Toronto au adoptat deja niște ghiduri de construcție prietenoase pentru păsări, iar New York și Chicago au introdus legislația prin care vor fi luate măsuri similare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Cătălin Botezatu, contract uriaș cu statul pentru măști și combinezoane, în plină pandemie

Andreea Damian

Cine sunt vedetele care participă la Power Couple, show prezentat de Dani Oțil

Andreea Damian

Mihaela Radulescu s-a incins la plaja: “Ce facem cand…”

Aceste 6 alimente care vă vor reduce durata de viață

Andreea Damian

Coronavirusul s-ar putea transmite sexual. Testele asupra bărbaților infectați îngrijorează medicii

Andreea Damian

OANA CUZINO vorbeste deschis despre divortul ei!

realitatea

Scrie un comentariu