Tabu
CULTURE Slider Video

Zidul „puternic” al lui Trump de la granița SUA cu Mexic a fost distrus de vânt

Trump

„Nimeni nu construiește ziduri mai bine decât mine”, se lăuda Donald Trump în timpul campaniei electorale. Și iată că e suficient să sufle vântul puțin mai tare ca să cadă zidul de la frontiera SUA cu Mexic.

O înregistrare video, publicată de cotidianul britanic The Guardian, a surprins momentul în care o secțiune din zidul lui Donald Trump, aflată între orașul american Calexico și orașul mexican Mexicali este distrusă de vântul puternic. Pe filmuleț se vede cum panourile de oțel, înalte de nouă metri, se înclină spre teritoriul mexican din cauza rafalelor de vânt, iar mai multe macarale încearcă să le stabilizeze.

„Din fericire, autoritățile mexicane au intervenit rapid și au reușit să devieze traficul de pe strada din apropiere”, a spus agentul de frontieră Carlos Pitones, potrivit LA Times. Secțiunea afectată de vânt face parte dintr-un amplu proiect de construcție a unui zid de către administrația Trump cu scopul reducerii imigrației ilegale și combaterii traficului de droguri.

Construirea zidului a fost o parte importantă a campaniei sale prezidențiale din 2016. Dar Trump și-a abandonat proiectul ambițios, pentru că zidul lui de beton pare mai degrabă un… gard.

Guvernul american nu a trebuit să înceapă de la zero cu proiectul zidului. Bill Clinton a ridicat în 1994 primele garduri la granița cu Mexic în apropierea coastei de vest a SUA. După atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, George W. Bush a decis ca aceste garduri să fie extinse. Până în prezent, granița dintre SUA și Mexic este dotată pe o lungime totală de aproximativ 1100 de kilometri cu ziduri de beton sau obstacole de oțel. Potrivit institutului Bernstein, acestea au costat deja în jur de șapte miliarde de dolari – însă costurile zidului lui Trump au fost mult mai ridicate.

ARTICOLE SIMILARE

Persoanele de culoare ar putea fi mai afectate de COVID-19 decât albii. Explicația oamenilor de știință

Andreea Damian

Restaurantele din Italia și Marea Britanie folosesc paie din paste pentru a reduce consumul de plastic

Andreea Damian

Arnold Schwarzenegger a fost operat de urgență pe cord deschis

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

A murit ROMULUS VULPESCU! Nu a supravietuit disparitiei tragice a fiicei sale!

realitatea

HBO Max a comandat o parodie animată despre familia regală britanică

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu