Tabu
CULTURE Slider

Ziggy Stardust alterego-ul lui David Bowie devine păpușă Barbie

Toymakers Mattel a anunțat o nouă păpușă populară inspirată de stilul lui David Bowie, după alterego-ul său Ziggy Stardust.

Ea e Barbie Ziggy Stardust

Încălțată cu cizme roșii pentru a se potrivi cu părul, cu o salopetă dungată, plus unele accesorii cosmice și vopsea pentru față, Barbie reproduce aspectul alterego-ului bisexual al lui Bowie  – deși zâmbetul obișnuitei firme de păpuși nu se potrivește chiar perfect cu personajul.

“Într-o sărbătoare dedicată celor două icoane din cultura pop, Barbie îl va imortaliza pe cel mai cameleonic cântăreț pop, compozitorul și actorul David Bowie, a cărui muzică original continuă să ne influențeze și să ne inspire”.

Bowie a introdus personajul Ziggy Stardust în 1971 și a compus albumul “The Rise and Fall of Ziggy Stardust” în 1972 și “Spiders From Mars” tot pentru Ziggy, cu piesele clasice Starman și Suffragette City. Personajul Ziggy a evoluat și mai mult în 1973, dând naștere epocii lui Aladdin Sane. Ziggy nu este singurul vizitator al spațiului cosmic comemorat săptămâna aceasta de Mattel. Compania a anunțat, de asemenea, o păpușă unică pe care o va lansa în cinstea astronautului italian Samantha Cristoforetti – a cărui misiune de 199 de zile pe Stația Spațială Internațională în 2014 a fost cea mai lungă misiune a unei femei – în cadrul proiectului Dream Gap. Isabel Ferrer, directorul european în marketing pentru Barbie, a spus că aceste două nou păpuși “au un scop clar: să inspire fetele să devină următoarea generație de astronauți, ingineri și oameni de știință din spațiu”.

ARTICOLE SIMILARE

De ce suntem atât de obsedate să avem gene lungi?

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Declarația neașteptată cu care Melania Trump a surprins opinia publică

Andreea Damian

Vedetele din România care au murit singure în casă

Andreea Damian

Cum ne expunem la soare toamna?

realitatea

Gisele Bündchen, dezvăluiri uluitoare despre trecutul ei

Andreea Damian

Scrie un comentariu