Home > Lifestyle > Stiri > Drama: ZINA DUMITRESCU – scene din viata de azil!

Drama: ZINA DUMITRESCU – scene din viata de azil!

Starea de sănătate a designerului Zina Dumitrescu (76 de ani)  s-a deteriorat acum trei ani, după ce soţul ei, Costin Dumitrescu, a murit. Ea a  refuzat să se mai hrănească, iar din cauza bolii de care suferă, Alzheimer, “Mama Zina” are nevoie de îngrijire permanentă. Libertatea a realizat un reportaj tulburator in azilul in care traieste acum Zina.

Cătălin Negreanu (43 de ani) a fost aspru judecat de apropiaţi, după ce, la  sfârşitul anului trecut, şi-a internat celebra mamă într-un azil din Mătăsaru  (jud. Dâmboviţa), însă a recunoscut că e depăşit de situaţie. “Mama Zina”, diagnosticată, susţin apropiaţii ei, cu Alzheimer, nu se mai poate îngriji  singură, această boală afectându-i, treptat, memoria. După ce a externat-o de  acolo, Cătălin a refuzat cu îndârjire, luni la rând, să spună unde a  transferat-o pe Zina, căci apartamentul din Bucureşti, în care ea a locuit, se  află în renovare, urmând a fi scos la vânzare.

Zilele trecute, reporterii Libertăţii au aflat că “Mama Zina” a fost  internată de fiul ei, în mare secret, în noul cămin pentru bătrâni “Casa Snagov” din Ghermăneşti, situat la 20 km de Bucureşti.

Înconjurată de flori, “Casa  Snagov” din Ghermăneşti arată mai mult a casă de vacanţă decât a  azil

Femeia are parte aici, contra unei taxe lunare de 2.500 de lei, de condiţii  de lux: îngrijire personală, asistenţă medicală permanentă, servicii de frizerie şi de coafură, însoţitor pentru plimbare individuală, servicii de spălătorie şi  de igienă a camerei în care locuieşte, gimnastică acvatică în piscina  exterioară, o sală de recuperare medicală, piscină, foişor de vară, jocuri de  societate şi organizări de petreceri de zilele de naştere, de Paşte sau de  Revelion. Camera în care locuieşte acum Zina la acest cămin este dotată cu un  pat dublu, şifonier, două noptiere, televizor, aer condiţionat şi terasă.

“Mama Zina” e vizitată destul de rar, susţin surse din cadrul azilului, doar  de fiul ei, Cătălin, dar şi de o prietenă veche. Ceilalţi pensionari o  simpatizează pe vedetă şi chiar îi sar în ajutor: “La un moment dat, ea şi-a  dorit un şampon mai scump, iar bătrânii au făcut chetă ca să i-l cumpere”, ne-a  mai spus un apropiat al creatoarei.

Mai mult: Vezi cât plătește lunar! – Vedete de la noi | Libertatea.ro

Articole asemanatoare
neuroni
Veste uimitoare de la cercetători: noi neuroni se nasc și la vârste înaintate
alcool
Concluzie surprinzătoare legată de alcool. Consumul moderat previne apariția unei boli grave
Curcuminul – remediul natural impotriva Alzheimer-ului
Untul de arahide

Comenteaza acest articol

Drama: ZINA DUMITRESCU – scene din viata de azil!

by   1 min
0