Tabu
Image default
CULTURESlider

Ziua Mondială a Teatrului ⎢Vârstele Lunii

Sâmbătă, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, pe platforma digitală a unteatru veți putea urmări transmisiunea online a spectacolului „Vârstele Lunii”, după piesa cu același nume de Sam Shepard, tradusă și adaptată în limba română de Toma Dănilă și Ania Tudoran. Cel dintâi semnează și regia spectacolului în care vor evolua actorii Constantin Cojocaru și Gelu Nițu. 

Vârstele Lunii vorbește despre bătrânețe, moarte, ambiguitatea memoriei și speranța că dragostea poate ușura apropierea inevitabilă de eclipsa finală.

Cei doi bărbați, Byron și Ames, prieteni din copilărie, se regăsesc după foarte mult timp. Întâlnirea este marcată însă de neînțelegere și de dificultatea reapropierii. Ei sunt fiii spirituali și literari ai lui Vladmir și Estragon din Așteptându-l pe Godot de Samuel Beckett, autor ce a influențat major opera lui Sam Shepard. 

Este o continuare onestă și sfâșietoare a temelor care au fost dintotdeauna prezente în operele unuia dintre cei mai importanți dramaturgi americani, axată aici pe lumina și umbra care acompaniază trecerea timpului.

Vârstele Lunii, scrisă în 2009, este una dintre ultimele piese ale lui Sam Shepard (1943-2017), unul dintre cei mai mari dramaturgi americani contemporani, câștigator al Premiului Pulitzer. 

A fost pusă în scenă la Peacock Theater, Dublin, Irlanda cu renumiții actori Stephen Fry și Sean McGinley și apoi la New York, Off Broadway, în 2010, cu aceeași distribuție. Este tradusă și montată pentru prima oară în România, la unteatru.

De Ziua Mondială a Teatrului, spectacolul Vârstele Lunii, în regia lui Toma Dănilă, interpretat de actorii Constantin Cojocaru și Gelu Nițu, va putea fi urmărit online pe plaforma unteatru cinematic, în sistem pay per view sau în baza abonamentului lunar. 

Biletele achiziționate online oferă spectatorilor ocazia de a urmări și de a revedea înregistrarea spectacolului de oriunde din România, până la miezul nopții. 

Sunteți rugați să respectați ora anunțată. Spectacolul începe în cel mai scurt timp posibil, odată cu încheierea tuturor pregătirilor tehnice necesare bunei desfășurări a evenimentului. Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit scris din partea unteatru.

unteatru a fost distins cu Premiul de Excelență UNITER 2019, iar la începutul anului 2021 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Președintele României. 

ARTICOLE SIMILARE

Secretul de frumuseţe ieftin folosit de Victoria Beckham

Andreea Damian

Dragostea în vremea coronavirusului: modul în care distanțarea socială vă afectează relația de cuplu

Andreea Damian

Fotografie rară cu fiica lui Paul Walker. Primul selfie după 5 ani de la decesul actorului

Andreea Damian

PAMELA din Dallas, Victoria Principal, se reintoarce SEXY in serial …la 62 de ani!

Sărbătoritul zilei de 4 iulie

realitatea

Trupa Spice Girls va cânta la nunta Prințului Harry

Andreea Damian

Scrie un comentariu