Tabu
HEALTHSlider

5 ceaiuri pentru detoxifierea organismului după Sărbători

Excesul alimentar este partea mai puțin pozitivă a sărbătorilor de iarnă, când abundența de pe masa festivă conduce la episoade de indigestie și alte tulburări digestive.

Abuzul alimentar survine de regulă după mâncatul prea rapid și în cantități prea mari, înainte ca hormonii să poată transmite creierului că stomacul a primit suficientă hrană.

Caltaboși, sunculiță, salată boeuf, alcool, stomacul tău e distrus de atâtea grăsimi! Din fericire, există câteva remedii naturale pentru a ajuta corpul să se refacă după aceste excese.

Apa cu lămâie stimulează digestia

Dacă ai lămâie în casă nici nu este nevoie să găsești o farmacie sau un plafar pentru a-ți procura un remediu natural. O găsești cu siguranță în coșul tău cu fructe. Printre beneficiile lămâii se află rolul esențial al citricelor în procesul de digestie. Cu cât consumăm mai multe alimente grase, cu atât avem nevoie de mai multă bilă pentru a le digera. Acidul citric din lămâie stimulează secreția de bilă în ficat. Fibrele lămâii facilitează tranzitul intestinal.

Cum o pregătești? În fiecare dimineață, amestecă sucul unei lămâi în apă călduță sau la temperatura camerei. Alege o lămâie organică și stoarce-osingură fără a adăuga zahăr.

Consumă apă cu lămâie cu măsură. Lămâia poate afecta persoanele cu stomac fragil.

Anghinarea, aliatul de după petrecere

Frunzele sale, care nu pot fi consumate și care cresc pe tulpina tare, conțin substanțe benefice pentru ficat și vezica biliară. Se recomandă cura de anghinare în caz de greață sau dureri de stomac. Stimulează secreția de bilă și astfel facilitează digestia. Se pare că are proprietăți antioxidante și hepatoprotectoare similare cu cele ale semințelor celebrului ciulin de lapte. Ideal pentru a ne odihni corpul după două zile de excese.

Cum pregătești ceaiul de anghinare? Se infuzează 10 g de frunze proaspete într-o linguriță de apă clocotită timp de cincisprezece minute și se filtrează.

Atenție: gustul poate fi amar!

Păpădia, planta de detoxifiere prin excelență

Adesea consumată în salate, planta se poate scălda și în ceștile noastre. Începând cu secolul al XV-lea, reputația sa de plantă depurativă a fost certificată. Pe lângă curățarea rinichilor datorită proprietăților sale diruretice, păpădia ne oferă un ficat nou.

Cum consum ceaiul de păpădie? Taie mărunt frunzele de păpădie, apoi pune două linguri într-un castron. Se toarnă apa clocotită și se lasă la infuzat timp de 10 minute.

Tarhon, digestiv și anti-stres

Deja în Evul Mediu, planta aromatică era folosită pentru proprietățile sale medicinale. Așadar, dacă sunteți obișnuiți să-l folosiți pentru a aroma preparatele, consumați-l și sub formă de ceai pentru a ajuta sistemul digestiv să se odihnească după sărbători. De asemenea, ajută la calmarea stresului și anxietății.

Încălzește 15 până la 20 cl de apă. Adaugă o linguroță de frunze uscate și lasă la fiert 5 minute, după care dă vasul deoparte.

Atenție! Tarhonul nu este recomandat femeilor însărcinate. Uleiul esențial de tarhon este complet contraindicat copiilor.

Coriandru, dușmanul durerilor de stomac

Compus în principal din flavonoide și ulei esențial, coriandrul este un diuretic, luptă împotriva greaței, durerii de stomac și stării de rău după mese. Dacă planta este prezentă în toate felurile noastre de mâncare, se poate strecura și în ceaiurile noastre de plante pentru a pansa stomacul.

Încălzește o jumătate de litru de apă apoi adaugă o lingură de semințe de coriandru când apa fierbe. Se ia de pe foc și se lasă să se absoarbă timp de zece minute. Strecoară ceaiul și bea-l între mese.

Atenție! Coriandrul poate declanșa spasme ale mușchilor uterului, de aceea nu sunt recomandat femeilor însărcinate.

ARTICOLE SIMILARE

5 creaturi care au propriile lor animale de companie

realitatea

Tendințele părului pentru iarna 2021

Andreea Damian

Institutul Cervantes ⎥ Față în față: scurtmetraj/lungmetraj

Ciocîrlan

Filme de Crăciun din care să te inspiri în privința stilului pentru 2020

Andreea Damian

Dana Budeanu, reacție violentă după ce Andreea Esca a dezvăluit că are Covid

Andreea Damian

Noi probleme de sănătate pentru Adda. De ce a apelat la terapia hiperbară

Andreea Damian

Scrie un comentariu