Tabu
LIFESTYLE

8 greșeli comise la cumpărarea pantofilor care ne fac picioarele să sufere

Primii pantofi au fost creați cu mii de ani în urmă pentru a ne proteja picioarele. Deși nu trebuie să ne îngrijorăm că călcăm pe șerpi atunci când mergem pe un bulevard în zilele noastre, merită să acordăm atenție anumitor caracteristici ale încălțămintei pentru a preveni ca acestea să devină o pacoste pentru picioarele noastre și pentru portofel.

Iată unele greșeli pe care le facem atunci când cumpărăm pantofi și alte obiceiuri de zi cu zi care ne pot răpi confortul pe care îl merită picioarele noastre.

Cumperi pantofi dimineața

Momentul în care mergi la cumpărături poate să nu pară irelevant când vine vorba de alegerea pantofilor ideali, dar este mai important decât pare. Picioarele se umflă pe tot parcursul zilei, așa că dacă încerci pantofi dimineața, probabil că vei cumpăra o pereche care să se potrivească mai bine decât îți dorești.

Nu știi ce tip de picior ai

Este foarte comod să știi ce tip de picior ai pentru a-ți alege cei mai comozi pantofi. Un truc simplu pentru a afla acest lucru este să-ți scufunzi piciorul în apă și apoi să calci pe o foaie de hârtie.

Dacă vezi marcată o amprentă completă, probabil că ai picioarele plate, așa că este indicat să-ți cumperi pantofi care să împiedice tălpile să intre înăuntru atunci când calci. Pe de altă parte, dacă ai un arc foarte pronunțat, vei vedea o gaură în centrul amprentei, ceea ce înseamnă că este mai bine să alegi pantofi care oferă mai multă amortizare. Dacă centrul amprentei este doar pe jumătate plin, înseamnă că aveți un picior normal.

Te gândești că branțurile sunt doar pentru tratarea problemelor picioarelor

O altă concepție greșită comună este că branțurile sunt doar pentru persoanele cu probleme ale picioarelor. La urma urmei, dacă trebuie să stai în picioare mult timp în timpul zilei, tampoanele cu gel pot fi o mare ușurare. Cu toate acestea, inserțiile pe călcâi îți oferă un plus de amortizare, ceea ce este foarte convenabil atunci când pielea se subțiază odată cu vârsta.

Porți aceiași pantofi tot timpul

Cu toții avem o pereche de pantofi preferată, dar oricât de comozi ar fi, asta nu înseamnă că trebuie să-i porți tot timpul. Poate părea mai mult o declarație de modă decât orice altceva, dar de fapt, nu are nimic de-a face cu stilul. Este o idee bună să schimbi pantofii o dată la două zile pentru a lăsa transpirația să se usuce.

De asemenea, purtarea aceleiași perechi în fiecare zi uzează aceleași zone, în special interiorul și talpa, ceea ce ne poate determina să pășim incorect și, prin urmare, să ne doară picioarele.

Cunoști mărimea pantofului, dar nu măsura piciorului

A cunoaște măsura exactă a picioarelor tale este un mare aliat atunci când vine vorba de cumpărături. Mărimile tind să varieze de la o marcă la alta, așa că cel mai bine este să nu te uiți la numărul de pe cutie, ci mai degrabă la dimensiunea piciorului. De asemenea, este important să reții că dimensiunea piciorului se poate modifica la vârsta adultă din cauza unor factori precum sarcina sau creșterea în greutate. Având în vedere acest lucru, cel mai bine este să actualizezi această măsurătoare înainte de a pleca în căutarea pantofului ideal.

Nu iei în considerare materialul tălpii

De asemenea, trebuie să fim cu ochii pe talpă, deoarece joacă un rol important în confortul nostru. Pentru a alege încălțămintea ideală, trebuie să ținem cont de modul în care intenționăm să o folosim. De exemplu, pantofii sport trebuie să fie flexibili și să absoarbă șocuri, iar dacă alegem o talpă din cauciuc, iarna nu va fi flexibilă.

Iată cum identificăm unele materiale:

Tălpile din piele sunt moi și strălucitoare. În plus, scot un sunet puternic atunci când le atingi cu degetul arătător.
Tălpile din cauciuc sunt de culoare mată și cu greu scot un sunet când le bați cu degetul.
Tălpile din poliuretan se îndoaie fără dificultate și mâna nu alunecă când treci peste ea.

Probezi un singur pantof

Corpul nostru nu este simetric. Este obișnuit ca un picior să fie puțin mai mare decât celălalt, așa că este important să încerci pantofii pe ambele picioare pentru a te asigura că perechea se simte confortabilă atât pentru piciorul mai mare, cât și pentru cel mai mic.

Porți șlapi pentru perioade lungi de timp

Flip-flops pot părea o alegere evidentă pentru confort vara, dar chiar nu este recomandat să le porți prea mult timp. Purtarea șlapilor schimbă modul în care mergem, deoarece ne obligă să folosim degetele de la picioare pentru a menține picioare pe loc. Pe termen lung, acest lucru poate duce la probleme.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să slăbeşti fără să petreci ore-n şir în sala de fitness

Monica Gabor şi-a PIERDUT MINŢILE? Uite ce PICTORIAL a realizat după MOARTEA mamei

Berzele nu mai migrează, urșii nu vor hiberna, efectele încălzirii globale în România

realitatea

Gwyneth Paltrow isi insala barbatul! Chris Martin e daramat

IULIA IONESCU a fost gasita!

Simptomele infertilitatii – TEST RAPID pentru cuplu

Scrie un comentariu