Tabu
Image default
HobbySlider

Acesta nu este Photoshop – fotografie Cristiana Apostol

Text & Foto: Cristiana Apostol

Circula, de cateva zile, un text pe marginea unei fotografii cu un defect tehnic. Nu a fost si nici nu va fi ultima data cand expunerea lunga genereaza controverse. Timpul lung de expunere poate genera efecte interesante, de multe ori exploatate de fotografi. Uneori intentionat, alteori neintentionat, imaginile care “sufera” sau “beneficiaza” de pe urma efectului timpului de expunere lung, vor ajunge sa vada lumina zilei, iar privitorii vor putea trage concluziile care le convin. Realitatea ramanand mereu aceeasi – notiunile banale de fizica pot crea efecte interesante.

Asadar, va invit sa vizionati imaginile de mai jos, ale caror efecte nu au fost realizate utilizand post-procesarea, ci direct din aparat.

Despre Cristiana

Arta Cristinei te va purta spre cele mai indepartate taramuri ascunse in sufletul tau, nedescoperite pana in punctul in care iei contact pentru prima data cu fotografiile acesteia: spre taramuri inzapezite ori cufundate in soare, spre taramuri inundate ori aride. Orice taram fotografiat spune o poveste, povestea unui suflet, surprinsa cu atata dedicare si pasiune prin obiectivul unui aparat de fotografiat. Lumea capata o alta nuanta. Perfectiunea devine posibila.

Fotografia in care Cristina se specializeaza de cativa ani este cea subacvatica, in scop artistic, “tocmai pentru ca este o provocare”, dupa cum tocmai aceasta o spune. Fotografia subacvatica inglobeaza farmecul si ineditul lumii de sub ape, iar pe cat de spectaculoase sunt fotografiile, pe atat de greu e procedeul ce duce, in cele din urma, la rezultatul finit. De la stabilizarea aparatului si pana la iluminarea cadrului, tehnica este una destul de complicata, in spatele careia se afla ani de exercitiu. Daca intr-un studio foto comunicarea cu modelul este una cat se poate usoara, in apa lucrurile se schimba: totul trebuie prestabilit, iar odata inceputa sesiunea foto totul se reduce la mima, intuitie si multa atentie. Linistea dainuie in ape. Daca privim fotografiile Cristinei, putem spune fara sa gresim: nimic nu este greu cand iubesti ceea ce faci!

Vezi si:

http://www.tabu.ro/incanta-ti-ochii-cu-fotografiile-cristianei-apostol-lacustra/

http://www.tabu.ro/fotografie-cu-cristiana-apostol-vant-de-toamna/

http://www.tabu.ro/fotografie-cristiana-apostol-calatorie-in-albastru/

ARTICOLE SIMILARE

TOP 10 cele mai tari case de vedete

realitatea

Kim Kardashian şi Kanye West au plătit pompieri să stingă pârjolul care le amenința casa

Andreea Damian

PASTILA de ARTĂ ⎪ Autobiografia lui Faith Ringgold

Ciocîrlan

Mentine-ti silueta de Paste!

realitatea

Emotie si nostalgie in „OCTAV”, lung-metrajul regizorului Serge Ioan Celebidachi

realitatea

3 site-uri cu produse si servicii de care orice femeie are nevoie

realitatea

Scrie un comentariu