Tabu
CULTURE Slider

„Adevărata” Lyudmila de la Cernobîl vorbește pentru prima oară. Ce i-a făcut HBO

Lyudmila Ignatenko

Femeia care se află în centrul poveștii în miniseria Chernobyl produsă  HBO în colaborare cu Sky, Lyudmila Ignatenko, susține că nu a oferit niciodată permisiunea ca povestea ei să fie spusă și a detaliat abuzurile pe care le-a întâmpinat după difuzarea documentarului.

Lyudmila a fost soția lui Vasili Ignatenko, unul dintre primii pompieri care a murit din cauza intoxicațiilor cu radiații în dezastrul nuclear de la Cernobîl. Ea a fost interpretată de actrița Jessie Buckley. „Când am aflat că se face un film despre mine m-am simțit rănită și neliniștită. Sunt oameni care mă urmăresc până la ușa apartamentului meu. S-a ajuns în situația în care niște jurnaliști mi-au blocat ușa casei cu piciorul ca să le dau interviu”, a declarat ea pentru BBC.

Lyudmila era însărcinată când a avut loc explozia la reactorul 4 al centralei nucleare, în 1986. Bebelușul lor a murit la patru ore după ce s-a născut, iar Lyudmila a spus că a primit multe critici după ce documentarul a fost difuzat pentru că și-a vizitat soțul la spital după accidentul nuclear. „Oamenii au spus „că mi-am ucis copilul”, a dezvăluit ea. „Mă întrebau de ce fusesem la soțul meu, știind că eram însărcinată la acea vreme. Dar spune-mi, cum aș putea să-l părăsesc? Am crezut că bebelușul meu este în siguranță în mine. Atunci nu știam nimic despre radiații.”

Lyudmila a mai susținut că i s-au oferit bani după ce Cernobîl a fost filmat. „Cred că nu a fost corect din partea lor că nu s-au întâlnit cu mine. M-a sunat cineva de la Moscova și mi-a spus că se fac filmări în Letonia și Kiev și că cineva ar fi vrut să mă contacteze, dar nu m-a găsit. Mi-a mai spus că ar vrea să îmi dea 3.000 de dolari. Filmul era deja făcut în momentul acela. Când mi-au spus de bani i-am întrebat pentru ce îmi dau banii și mi-au spus: pentru că exiști. Le-am spus că nimeni nu primește bani pentru nimic și le-am închis telefonul. Bineînțeles, eu mă gândeam atunci că este o farsă sau o tentativă de fraudă, a mai declarat Liudmila.

HBO și Sky au respins afirmațiile Liudmilei și a transmis către BBC un comunicat în care afirmă că echipa de producători a contactat-o de mai multe ori pe Ludmila Ignatenko, înaintea și în timpul filmărilor: „Pe tot parcursul procesului de creare a miniseriei Chernobyl, producătorii s-au angajat pe deplin să redea toate evenimentele, inclusiv povestea cuplului Liudmila și Vasily Ignatenko, cu cea mai mare sensibilitate. Echipa de producție a avut mai multe întâlniri cu Lyudmila Ignatenko – înainte, în timpul și după filmare – cu scopul expres de a o face conștientă de proiect și de prezentarea experiențelor sale”.

„Lyudmila a primit, de asemenea, șansa de a participa la proiect și de a oferi feedback. În niciun moment în timpul acestor întâlniri nu s-a exprimat că nu dorește ca povestea ei sau a soțului ei, Vasily, să fie incluse în serial. Cineaștii au depus toate eforturile pentru a-i prezenta povestea, și pe cea a tuturor celor afectați de această tragedie, cu autenticitate și respect.”

ARTICOLE SIMILARE

La ce temperatură se spală hainele pentru a distruge coronavirusul

Andreea Damian

Nopti in Grecia – fotografii Cristiana Apostol

realitatea

3 relatii lungi din showbiz

realitatea

Andreea Bălan, vacanță exotică!

Tabu Tabu

Sărbătoritul zilei

realitatea

Ce filme ne așteaptă în anul 2019

Andreea Damian

2 comentarii

Adevărata Liudmila de la Cernobîl, despre abuzurile după difuzarea filmului | Pages.md 24 December 2019 at 13:42

[…] Liudmila a fost soția lui Vasili Ignatenko, unul dintre primii pompieri care a murit din cauza intoxicațiilor cu radiații în dezastrul nuclear de la Cernobîl, transmite Știri.md cu referire la Tabu.ro. […]

Răspunde

Scrie un comentariu