Home > beauty > Aloe vera, beneficii pentru ten. Egiptenii au numit-o „planta imortalității”

Aloe vera, beneficii pentru ten. Egiptenii au numit-o „planta imortalității”

aloe vera

Potrivit unui articol publicat în BMC Evolutionary Biology, aloe vera are o valoare de piață anuală de 13 miliarde de dolari la nivel global. Aloe vera e utilizată la scară largă în industria cosmetică, farmaceutică și alimentară. De altfel, egiptenii au numit-o „planta imortalității”.

Cu un conținut de 95% apă, aloe vera tratează peste 50 de afecțiuni care includ arsuri, obezitate, astm, acnee sau diabet. Aloe vera este foarte apreciată în industria cosmetică, fiind inclusă în tratamentele faciale.Iată mai jos câteva dintre beneficiile sucului de aloe vera pentru ten!

Hidratează pielea fără să lase un strat gras, deoarece se absoarbe foarte repede în epiderma. Este recomandată pentru orice tip de ten, inclusiv pentru tenul gras.

Ajută la prevenirea ridurilor. Există dovezi științifice care sugerează că Aloe Vera poate încetini îmbătrânirea pielii. Gelul din Aloe Vera are proprietăți antiîmbătrânire datorită conținutului de betacaroten, vitamina C și E care refac fermitatea pielii și o mențin hidratată. Prin utilizare regulată, tenul redevine neted, luminos, iar ridurile sunt estompate.

Combate acneea. Sucul de aloe vera calmează iritațiile și inflamația pielii, reduce mâncărimea și înroșirea acesteia. Aloe vera conține substanțe care au proprietăți anti-inflamatorii și care stimulează formarea de celule noi ale pielii. Sucul de aloe vera ajută și la estomparea cicatricilor, indiferent de vechimea lor.

Vindecă arsurile solare. Aloe Vera a fost aprobată pentru prima dată de către FDA în 1959 drept medicament care vindecă arsurile ușoare, inclusiv cele provocate de expunerea la soare. Prin aplicarea de aloe vera pe piele, se formează un strat care acționează ca un scut de protecție împotriva factorilor de mediu, respectiv vânt, soare sau poluare. Cu toate acestea, dacă suferiți arsuri de gradul I și II nu aplicați Aloe Vera, ci adresați-vă medicului.

Cum prepari masca de aloe vera pentru ten și păr?

Ingrediente:

  • 2 frunze de aloe vera
  • o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

  • Taie 2 frunze groase de aloe vera cu un cuțit ascuțit.
  • Îndepărtează marginile zimțate ale ambelor frunze.
  • Secționează partea de sus a frunzelor în lungime și vei vedea gelul translucid de aloe vera.
  • Scoate cu atenție gelul de aloe vera din frunze.
  • Pune gelul într-un bol.
  • Stoarce sucul din jumătate de lămâie.
  • Toarnă gelul gros și suculent de aloe vera într-un blender și amestecă-l cu sucul de lămâie timp de un minut.
  • Toarnă amestecul din blender într-un bol. Aplică pe față (cu excepția ochilor și a gurii), pe corp sau pe păr (ca și cum ai aplica vopsea de păr). Lasă să acționeze 20 de minute, după care clătește.

Alte beneficii pentru sănătate

Are proprietăți antioxidante și antibacteriene. Un articol publicat în revista Organic and Medical Chemistry Letters explică faptul că această plantă conține antioxidanți puternici denumiți polifenoli. Acești polifenoli și alți compuși găsiți în Aloe Vera au capacitatea de a preveni dezvoltarea anumitor bacterii care provoacă infecții.

Elimină placa bacteriană din gură. Aloe Vera este la fel de eficientă în reducerea plăcii bacteriene ca și compusul clorhexidina care se regăsește în apa de gură.

Tratează ulcerul bucal. În majoritatea cazurilor ulcerele bucale nu sunt grave și se rezolvă de la sine în câteva zile, fără să fie nevoie de tratament. Dar studiile recente arată că aloe vera accelerează procesul de vindecare. E suficient să aplici gelul din frunzele acestei plante pe leziune câteva zile la rând.

Cum să ai un păr lung și mătăsos. Indiencele și-au dezvăluit secretele

Articole asemanatoare
pielea
Adevărul despre aplicarea loțiunii reparatorii după plajă pe pielea arsă
Drew Barrymore
Drew Barrymore a dezvăluit remediul natural care a scăpat-o de roșeața feței
O nouă formulă de slăbit Aloe Slim Day & Night de la Zuccari

Comenteaza acest articol

Aloe vera, beneficii pentru ten. Egiptenii au numit-o „planta imortalității”

by Andreea Damian   2 min
0