Tabu
LIFESTYLESlider

Angajații unei companii chineze, amendați pentru că nu parcurg 180.000 de pași

Oamenii activi sunt mai fericiți, mai sănătoși și trăiesc mai mult decât cei sedentari. Iar dacă mersul pe jos înseamnă productivitate și eficiență la locul de muncă, de ce să nu introducem mersul pe jos în fișa postului? Ei bine, exact asta a făcut o companie imobiliară din China. Angajații acesteia trebuie să parcurgă lunar 180.000 de pași.

La un calcul simplu, numărul nu ar fi greu de obținut. Recomandarea medicilor este de 10.000 de pași pe zi. Să presupunem că în China numărul de zile lucrătoare în luna decembrie 2018 este de 20 de zile. Asta înseamnă 200.000 de pași. Din păcate, timpul e dușmanul multora dintre noi.

Ce se întâmplă când nu reușești să faci cei 180.000 de pași? Ești penalizat! Potrivit Information Times, angajații companiei imobiliare din orașul Guangzhou (sudul Chinei) au fost amendați cu câte 0,01 yuani (0,1 cenți) pentru fiecare pas pe care ei nu reușesc să-l facă până la 180.000. Un angajat a declarat pentru publicația amintită mai sus că le este imposibil să atingă numărul de pași în timpul programului de lucru. De aceea, mai merg cel puțin 6.000 de pași pe zi în afara programului de lucru.

Angajați chinezi forțați să bea urină și să mănânce gândaci drept pedeapsă

Aceasta acțiune vine în ajutorul angajaților, de fapt, care petrec prea mult timp în fața calculatorului, fără să se ridice. „Am înțeles că societatea ne încurajează să facem mai multă mișcare, dar nici măcar nu am timp suficient de somn pentru că trebuie să mă plimb ca să ating ținta”, s-a plâns o angajată.

Un avocat a declarat pentru BBC că firma nu are motive legale pentru a urmări pașii personalului ca măsură de performanță și că o astfel de regulă la locul de muncă ar putea afecta de fapt performanțele. Angajații ar putea să pretindă că mersul pe jos în afara programului de muncă reprezintă ore suplimentare.

Acesta nu este primul caz în care o firmă introduce regula mersului pe jos la locul de muncă. În ianuarie 2017, o firmă, tot din China, a fost criticată pentru că a cerut personalului să facă 10.000 de pași pe zi, ca un criteriu pentru evaluarea performanțelor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie – Sufletul satului romanesc: Delta Dunarii

Vine vara! Care este prognoza meteo pentru luna iunie

Andreea Damian

Ştefan Bănică Jr., inlocuit la “Dansez pentru tine” – editia de Paste! Vezi cu cine

Tatuajele nu prea mai sunt cool – Levine și Bieber demonstrează asta

realitatea

Cum arată NOUA Miss Univers într-un COSTUM DE BAIE DE UN MILION DE DOLARI!

Cele mai comune probleme ale frigiderelor si care sunt defectiunile care le cauzeaza

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu