Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Apa murdară din viituri a ajuns la Marea Barieră de Corali iar poluarea se vede din spațiu

Apa murdară din viituriile care au avut loc în nordul Australiei a ajuns la Marea Barieră de Corali, spun oamenii de ştiinţă, citaţi de BBC.

Viiturile sunt rezultatul mai multor săptămâni de ploi în Queensland. Imaginile captate arată că apa s-a împrăştiat pe aproximativ 60 de kilometri de la mal. Cercetătorii se tem că apa plină de sedimente va bloca pătrunderea luminii şi asfixierea coralilor. Ei au început să facă teste.

https://twitter.com/AFP/status/1096315458540556288

Marea Barieră de Corali, localizată în Marea Coralilor, este zonă de patrimoniu mondial. Ea are o suprafaţă de 344.400 de kilometri pătraţi.

Revărsările din ultimele săptămâni au afectat aproximativ 600 de kilometri liniari, au mai spus cercetătorii. Apa nu s-a dispersat datorită lipsei vântului.

„Cea mai mare îngrijorare la acest moment o reprezintă reducerea luminii, care, dacă persistă, în anumite cazuri vom putea vedea o sufocare a sistemului”, a spus Jane Waterhouse, cercetător la secţia TropWater a James Cook University. Ea a adăugat că vântul puternic ar putea tempera impactul.

Reciful este supus deja unei ameninţări – aceea a decolorării coralilor din cauza încălzirii apei. El a fost afectat şi de cicloane şi de anumite specii de stele de mare.

ARTICOLE SIMILARE

Salman Khan: “Cine naiba e Iulia Vantur?”

Cum să…înțelegi ce vrea să spună Lassie. Adică iubitul tău

realitatea

MENCINICOPSCHI judecat pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri!

O parodie după hitul trupei Queen a ajuns virală pe Internet. Cum sună „Coronavirus Rhapsody“

Andreea Damian

Carmen Bruma a recunoscut ca e gravida. Uite cum arata in 4 luni de sarcina

SATC 2, tehnologie chic de la HP

realitatea

Scrie un comentariu