Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

Aretha Franklin. Ce scrie pe certificatul de deces al Reginei muzicii soul

Cântăreața americană Aretha Franklin a încetat din viață la vârsta de 76 de ani. Cauza morții: cancer pancreatic, potrivit documentelor oficiale obținute de jurnaștii de la TMZ. Familia acesteia anunțase în urmă cu câteva zile că „regina” muzicii soul era grav bolnavă.

Certificatul de deces al Arethei Franklin confirmă că aceasta a murit din cauza cancerului pancreatic, afecțiune cu care fusese diagnosticată în urmă cu mai bine de un deceniu. Același document dezvăluie și locul unde va fi înmormântată aceasta. Fosta regină a muzicii soul se va odihni pentru totdeauna în cimitirul Woodlawn din Detroit, Michigan.

Aretha Franklin, grav bolnavă cu 4 luni înainte de un concert tribut în cinstea ei

Aretha Franklin a murit înconjurată de familie în locuința sa din Detroit. Toţi cei care au iubit-o şi admirat-o ar putea să îi aducă un ultim omagiu la Detroit Museum, acolo unde va fi depus trupul neînsuflețit al artistei. Familia a anunțat că vor fi patru zile de priveghi, cu sicriul deschis la e Charles H. Wright Museum of African American History din Detroit, oraşul natal al lui Franklin. Funeraliile vor avea loc la Greater Grace Temple, doar în prezența familiei și a prietenilor apropiați.

Aretha Franklin a fost cea mai apreciată vocalistă R&B din epoca ei. Și-a început cariera muzicală cântând gospel în biserica tatălui său, apoi şi-a cimentat locul în istoria muzicii americane cu vocea sa puternică şi clară, cu care putea cânta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel şi pop. Câștigătoare a 18 premii Grammy, Aretha Franklin a devenit prima femeie inclusă în  Rock and Roll Hall of Fame în 1987.

ARTICOLE SIMILARE

Adevarul gol-golut despre Valentine’s Day

realitatea

Studiu nou: Cu cât îmbrățișați mai mult copiii, cu atât creierul lor se dezvoltă mai mult

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Compoziția unică a laptelui matern poate ajuta bebelușii să își regleze ritmul circadian

Andreea Damian

Avengers: un nou personaj – o super eroină musulmană în rolul Kamala Khan

realitatea

Femei dependente de jocurile de noroc – Un subiect Tabu?

realitatea

Scrie un comentariu