Tabu
LIFESTYLESlider

Bucataria Mexicana – un adevarat ospat plin de delicatese

Chiar daca va ganditi la mancaruri picante sau grase, lucrurile in realitate nu stau chiar asa. Este adevarat ca multi dintre ei prefera picanteriile, dar sunt si mexicani care nu sunt fani ai mancarurilor foarte iuti, condimentele picante fiind optionale pentru diferite preparate.

Totusi daca mergeti la un restaurant cu specific mexican asigurati-va inainte ca acel fel nu este iute, iar la cerere cu siguranta bucatarul va putea prepara mancarea pe gustul dumneavoastra. Iata cateva dintre mancarurile traditionale ale mexicanilor:

Huevos rancheros – Oua in stil “taranesc”

Este cel mai popular mic dejun mexican intalnit cam in toate restaurantele cu acest specific. Fiind foarte satios, acesta se serveste alaturi de fasole, orez si tortilla. Este alegerea perfecta pentru a-ti incepe o zi plina de energie.

Quesadilla – pranzul ideal indragit de copii

Fie ca alegi o quesadilla cu pui, vita sau fructe de mare in combinatie simpla cu mult cascaval sau in combinatie cu alte legume dupa gust, aceasta delicatesa mexicana iti va incanta gusturile si ii va face pe cei mici ferciti.

Burrito – un fel de “shaorma” mexicana

Bine cunoscuta sharoma de la noi o intalnim si in varianta mexicana, dar diferit preparata. Daca la noi legumele sunt in starea lor naturala, mexicanii calesc putin ardeiul si ceapa impreuna cu carnea. Langa acestea se adauga fasole si orez, smantana si putin guacamole iar dupa ce a fost impachetat pe deasupra se toarna un sos din cascaval topit.

Tacos – o gustare delicioasa

Pot fi umpluti cu carne fiarta de pui sau de vita iar deasupra se adauga salata, smantana si guacamole, iar pentru varianta cu carne grill doar ceapa rosie si patrunjel. Totodata pot fi rulati cu o tortilla moale sau in varianta cea mai intalnita cu tortilla prajita pentru a-i face mai crocanti.

Fajita Mexicana – combinatie de grill cu legume

Aceasta combinatie nu are cum sa nu iti incante toate simturile inca de la primul miros. Putem alege intre pui, vita, porc sau creveti, iar legumele principale sunt ceapa, ardeiul si uneori se folosesc si ciuperci. Mirodeniile sunt cheia unei fajita reusite, iar fara tortilla, fasole sau orez acest fel de mancare este perfecta la dieta.

Ceviche – o delicatesa rece

Este de fapt peste tilapia crud marinat in combinatie cu creveti cruzi, la fel marinati in suc de lime. Acest preparat poate fi folosit si ca aperiitiv fiind servit pe un platou alaturi de pico de gallo (rosii, ceapa, patrunjel si suc de lime) si biscuiti putin sarati.

Churros – un desert simplu si gustos

Este un desert in forma de rulouri lungi din aluat simplu cu gust de scortisoara. Se serveste cald, de preferinta, alaturi de frisca si topping de ciocolata.

Vezi si: 

https://www.tabu.ro/incearca-retete-traditionale-si-populare-italienesti-ce-pot-fi-preparate-si-acasa/ 

https://www.tabu.ro/reteta-vegetariana-de-toamna-supa-rece-de-rosii-cu-busuioc/ 

https://www.tabu.ro/doua-retete-gustoase-pentru-postul-pastelui-pasta-de-masline-cu-nuci-si-piure-de-linte/

ARTICOLE SIMILARE

Povestea din biblioteca: Matusa Julia si condeierul, Mario Vargas Llosas

realitatea

Greta Thunberg a fost numită “omul anului” de către revista Time

realitatea

Dana Rogoz, mesaj emoţionant înainte de a părăsi România

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 2 aprilie!

În cât timp te vindeci, de fapt, de coronavirus

Andreea Damian

Un chirurg a creat femeia perfecta, apoi a cerut-o de sotie!

Scrie un comentariu