Un tutorial popular pe TikTok dezvăluie o tehnică de machiaj care pare să netezească trăsăturile feței și să lumineze tenul în același timp.
Se foloseste în general pentru acoperirea cearcănelor sau camuflarea micilor imperfecțiuni ale tenului. Însă corectorul ar avea o altă funcție neașteptată: de a „ridica” fața. Într-adevăr, dacă e să credem un tutorial de machiaj care circulă pe TikTok, un corector simplu ar ajuta la sculptarea trăsăturilor precum conturarea, cu un efect de lifting.
Vezi această postare pe Instagram
Make-up artistul american Sarah Wolak a fost cea care a dezvăluit această metodă neobișnuită într-un videoclip postat pe contul său TikTok, acumulând peste 1,4 milioane de vizualizări. Experta folosește un corector într-o nuanță mai deschisă decât nuanța naturală a pielii. Ea începe prin a trasa o linie groasă în colțul exterior al ochiului care alunecă peste pleoapa inferioară, își încadrează nasul, apoi arcul lui Cupidon, înainte de a-și maschia pomeții și, în cele din urmă, coboară sub bărbie. Apoi repetă procesul pe cealaltă parte a feței. Un tip de mișcare ciudat de satisfăcător, care face furori pe platformă și ajută la viralizarea conținutului.
În secțiunea de comentarii a videoclipului ei, Sarah spune că a aplicat mai întâi fondul de ten și bronzerul, înainte de a trece la corector. Apoi termină prin a-și pune un fard pe obraji, apoi amestecă totul cu o pensulă pentru ten dens, așa cum explică în revista americană Allure: „Creează aspectul curat și cizelat pe care îl vezi în videoclipul meu. De acolo iau un burete pentru a estompa marginile și a absorbi excesul de produs”, precizează ea.
Drept urmare, conturul ochilor ei apare netezit, pomeții îmbunătățiți și maxilarul bine conturat datorită unui joc de umbre și lumini. „Mi-am făcut timp să-mi studiez chipul și să învăț cum a arătat cu adevărat cel mai bine. În loc să-mi maschez neintenționat structura osoasă naturală, am învățat să o îmbunătățesc și să o apreciez”, spune ea. Potrivit lui Sarah Wolak, este mai practic să alegi un corector stick, pentru că îți permite să trasezi linii mai clare și să amesteci mai ușor materialul.