Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Ce este CoolSculpting, procedura estetică în urma căreia Linda Evangelista a rămas „deformată permanent”

Linda Evangelista, un topmodel de succes în anii ’90, susține că procesul de conturare a corpului a lăsat-o „de nerecunoscut”. Aceasta susține că procedura estetică cunoscută sub numele de CoolSculpting a deformat-o pe viață și i-a afectat grav cariera.

Procesul funcționează utilizând criolipoliza, o metodă care plasează o rolă de grăsime în două panouri care răcesc grăsimea la o temperatură de îngheț, potrivit Healthline. Cunoscută și sub numele de conturare corporală, procedura non-chirurgicală este menită să preia depozite de grăsime și să le înghețe, reducându-le în corp.

Practica a devenit o alternativă la chirurgie în spa-urile medicale de când a primit aprobarea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente în 2010. Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, a declarat că a ales procedura non-chirurgicală a conturării corpului Zeltiq, pe care o numește CoolSculpting, pe care a făcut-o în urmă cu mai bine de cinci ani. Ea spune că experiența ei nu s-a potrivit cu ceea ce promite compania.

Efectele secundare nu pun în pericol viața

Modelul susține că a suferit un efect secundar cunoscut, dar rar, care duce la creșterea celulelor adipoase în zonele corpului ei în care a făcut procedura. Evangelista a spus că efectele secundare sunt cunoscute sub numele de hiperplazie adiposă paradoxală. Potrivit Healthline, acesta este „un efect secundar foarte rar, dar grav” al procedurii de îngheţare a grăsimii, care apare în general la pacienţii de gen masculin. Site-ul explică: „Celulele grase din locul tratamentului se măresc şi nu se restrâng. Nu este cunoscut de ce se întâmplă acest lucru. Este un efect secundar mai degrabă cosmetic decât periculos fizic şi nu dispare de la sine”.

Deși efectul secundar nu pune viața în pericol, Linda Evangelista susține că întreaga carieră i-a fost foarte afectată de intervențiile pe care trebuia să le facă pentru a atenua daunele produse de CoolSculpting.

ARTICOLE SIMILARE

5 greșeli de evitat când ai părul cărunt

Andreea Damian

Van Gogh în carantină

Ciocîrlan

Dieta Andreei Raicu a ajutat-o pe Valentina Ionescu să slăbească 5 kg

Cum să calmezi rapid arsurile solare de pe față?

Andreea Damian

Angajații Google – marș de protest din cauza comportamentului companiei față de femei

realitatea

Când și de ce a devenit drăguț să îmbraci copiii în costume de animale?

realitatea

Scrie un comentariu