Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Ce este CoolSculpting, procedura estetică în urma căreia Linda Evangelista a rămas „deformată permanent”

Linda Evangelista, un topmodel de succes în anii ’90, susține că procesul de conturare a corpului a lăsat-o „de nerecunoscut”. Aceasta susține că procedura estetică cunoscută sub numele de CoolSculpting a deformat-o pe viață și i-a afectat grav cariera.

Procesul funcționează utilizând criolipoliza, o metodă care plasează o rolă de grăsime în două panouri care răcesc grăsimea la o temperatură de îngheț, potrivit Healthline. Cunoscută și sub numele de conturare corporală, procedura non-chirurgicală este menită să preia depozite de grăsime și să le înghețe, reducându-le în corp.

Practica a devenit o alternativă la chirurgie în spa-urile medicale de când a primit aprobarea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente în 2010. Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, a declarat că a ales procedura non-chirurgicală a conturării corpului Zeltiq, pe care o numește CoolSculpting, pe care a făcut-o în urmă cu mai bine de cinci ani. Ea spune că experiența ei nu s-a potrivit cu ceea ce promite compania.

Efectele secundare nu pun în pericol viața

Modelul susține că a suferit un efect secundar cunoscut, dar rar, care duce la creșterea celulelor adipoase în zonele corpului ei în care a făcut procedura. Evangelista a spus că efectele secundare sunt cunoscute sub numele de hiperplazie adiposă paradoxală. Potrivit Healthline, acesta este „un efect secundar foarte rar, dar grav” al procedurii de îngheţare a grăsimii, care apare în general la pacienţii de gen masculin. Site-ul explică: „Celulele grase din locul tratamentului se măresc şi nu se restrâng. Nu este cunoscut de ce se întâmplă acest lucru. Este un efect secundar mai degrabă cosmetic decât periculos fizic şi nu dispare de la sine”.

Deși efectul secundar nu pune viața în pericol, Linda Evangelista susține că întreaga carieră i-a fost foarte afectată de intervențiile pe care trebuia să le facă pentru a atenua daunele produse de CoolSculpting.

ARTICOLE SIMILARE

Antarctica pierde anual de șase ori mai multă gheață decât acum 40 de ani – potrivit NASA

realitatea

Cum arată casa de 20 de mil. $ a lui Kim Kardashian

Andreea Damian

Trucul isteț pe care Meghan Markle îl folosește pentru a ascunde firele albe

Andreea Damian

Un student german a scăpat de un urs care l-a atacat în România după ce l-a lovit în față

realitatea

Ce mâncăm când ținem post? Cori Grămescu recomandă 5 reguli de alimentație

În culise la New York Fashion Week | Ce tendințe de machiaj și coafură vom vedea în toamna/iarna 2021

Andreea Damian

Scrie un comentariu