Tabu
Hobby LIFESTYLE Slider

Ce i se întâmplă copilului tău când îi citeşti de mai multe ori aceeaşi carte

citeşti

Știai că în fiecare seară când vrei să-ți culci copilul și el își alege cartea preferată – da, cea pe care i-ai citit-o de 300 de ori până acum – îl pregătești de fapt pentru succes său academic dar și pentru viitoarele teste pe care le va da? S-ar putea să fii intrigată sau confuză că cel mic alege mereu aceeași carte. Dar se întâmplă ceva cu adevărat magic care este vital pentru viitorul său succes școlar. Este vorba despre înțelegerea vocabularului.

Atunci când îi vorbești și îi citești copilului tău în fiecare seară, îl expui la o vocabular bogat. Cum învață copiii cuvinte noi? Prin experiențe și contexte semnificative. Literatura pentru copii folosește limbajul în moduri noi și jucaușe, iar preșcolarii sunt ca un burete care absoarbe totul.

Atunci când copiii învață să citească la grădiniță, aceștia învață de fapt abilități care îi ajută să decodeze și să formeze cuvintele. Cu toate acestea, cuvintele trebuie să aibă sens. Cei mici trebuie să înțeleagă cuvintele pe care le citesc pentru a înțelege povestea cu adevărat, iar vocabularul este o componentă foarte importantă și adesea subestimată când vine vorba de construirea comportamentului cititorilor. Poate vă întrebați dar ce legătura are cititul cu testele pe care le va da copilul?

Deși ai destul timp pentru a-l face pe cel mic să înțeleagă diferite strategii și importanța răspunsurilor multiple când vine vorba de teste, succesul constă în cele din urmă în înțelegerea a ceea ce citește. Dacă cel mic are o înțelegere puternică a vocabularului, atunci va avea o capacitate mai mare de a înțelege un text nou. Cu alte cuvinte, va pune bazele pentru succesul viitor. Data viitoare când cel mic pune mâna pe cartea lui preferată Lama lama în pijama pentru a nu știu câta oară, nu dispera.

Strategii suplimentre pentru a îmbunătăți rutina de citit din fiecare seară

Pune întrebări

Pune întrebări deschise! Acestea îți pot oferi o perspectivă asupra modului în care gândește copilul tău.

Scoate în evidență cuvintele noi care nu sunt folosite frecvent în discuțiile voastre

Când îi citești, oprește-te de fiecare dată când apar cuvinte nou și explică-i-le. Capacitatea de a recunoaște importanța explicării cuvintelor noi este vitală, deoarece ajută copiii să înțeleagă cărțile pe care le citesc.

Întreabă detalii legate de ilustrații

Fă pauze în diferite momente și admiră arta din ilustrații. Acest aspect este deosebit de important, mai ales dacă îi citești cartea a 200-a oară. Până acum, probabil că cel mic a memorat cartea și știe cuvintele pe de rost. În loc să citești, fiind exasperată de monotonia cărții, fă pauze și uită-te atentă la detaliile din ilustrații. Învață-l pe cel mic să facă același lucru și să folosească cuvintele noi pentru a le descrie.

Citindu-i copilului în fiecare seară nu este doar o modalitate minunată de a-l ajuta să-și dezvolte creierul, dar îl ajută să-și formeze și circuitele inimii.

 

ARTICOLE SIMILARE

Edward Snowden avertisment despre pericolele supravegherii în masă și inteligenței artificiale globale

Dora Constantinovici

Margaret Atwood și Bernardine Evaristo împart Premiul Booker 2019

Andreea Damian

O tânără a fost concediată pentru că nu purta sutien la serviciu

Andreea Damian

Top 5 vedete care au „mâncat bătaie” de la partenerii lor

Tabu Tabu

ALAPTARE EXTREMA! Ce face o mama cu cei trei copii ai ei!

Mel B a dezvăluit că a făcut sex cu o colegă din trupa Spice Girls

Andreea Damian

2 comentarii

Ce i se întâmplă copilului tău când îi citeşti de mai multe ori aceeaşi carte - Stiri eZZ 24 June 2019 at 23:44

[…] Ce i se întâmplă copilului tău când îi citeşti de mai multe ori aceeaşi carte, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu