Home > beauty > Ce influenta are machiajul asupra unei femei?

Ce influenta are machiajul asupra unei femei?

Inca din vremurile Cleopatrei, femeile se machiau. Este adevarat ca utilitatea machiajului pe atunci era alta, insa femeile nu l-au scos niciodata din rutina lor, ba mai mult i-au schimbat utilitatea.

Alina Brailescu, trainer al scolii de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY ne vorbeste despre influenta machiajului asupra femeilor.

Scurta istorie

Cleopatra este prima femeie din istorie, pe care noi o cunoastem ca printre primele femei care s-au machiat. Regine, doamne de la curte, in evul mediu, toate se machiau si erau diferentiate si clasate in societate prin machiaj. Desi Biserica, cel putin in Franta si Anglia, a incercat sa elimine acest obicei al femeilor, considerandu-l obscen, nu a reusit. Cu timpul, odata cu dezvoltarea stiintifica si tehnologica, produsele de infrumusetare s-au inmultit si au devenit din ce in ce mai putin toxice. Sa nu uitam ca prin secolul XV femeile foloseau mercur pentru machiajul buzelor si plumb pe post de pudra. Ceea ce le dauna foarte mult, daca nu le provoca chiar moartea.

Am facut aceasta scurta introducere in istoria machiajului pentru a arata ca noi, femeile secolului XXI, nu suntem singurele care se preocupa de aspectul lor, ci ca acest obicei exista inca din Egiptul Antic. Ne intrebam cum ne influenteaza?

Influenta machiajului in zilele noastre

Primul aspect pe care il luam in calcul este starea de bine pe care ne-o da. O femeie machiata si pe tocuri este mult mai sociabila, mai dispusa la conversatie, mai atractiva. Nu o spun eu, ci cercetatorii.

Machiajul ne face sa ne simtim frumoase. Chiar daca suntem, ne dorim sa fim si mai frumoase, pentru noi sau, de ce nu, pentru cel de langa noi. Ceea ce duce la increderea de sine! Obiceiul acesta de a-ti machia fata, iti creste increderea in tine! Te face sa fii mai sigura pe tine si abilitatile tale.

De-a lungul timpului, in cei cativa ani de cand predau cursuri de machiaj, am avut oportunitatea sa observ comportamentul studentelor mele. La inceput veneau tematoare, serioase, abia daca scoteau cateva cuvinte, veneau nemachiate. Dupa primele patru sedinte, starea lor de spirit era schimbata, le vedeam cum zambesc, intra in vorba cu tine, iti povesteau nimicuri si chiar glumeau, asta pentru ca incepusera sa se machieze, aveau incredere in ele, erau complimentate.

Chiar si viata la birou poate fi influentata de machiaj! Pare ciudat, dar asa e! Am intalnit femei ce mi-au spus ca sunt mai performante, ca pot negocia mai usor, sunt mult mai sigure pe le insele si iar colegii (in general, nu neaparat barbati) le dau mai multa atentie si le respecta mai mult punctul de vedere.

Ce-influenta-are-machiajul-asupra-unei-femei2In incheiere, nu cred ca este vorba doar despre faptul ca ele invata sa se machieze si asta schimba totul, ci starea de bine pe care le-o da, isi recapata increderea in ele. Este mai mult confortul pshihic pe care ti-l da. Am intalnit multe persoane, mai ales barbati care spun ca femeile ar trebui sa nu se mai machieze, este total gresit! Este ca si cum le-am cere, noi femeile, sa nu mai mearga la sala sa isi umfle pectoralii! Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa ne cultivam acele hobby-uri, pasiuni, lucruri si placeri care ne fac sa ne simtim bine, sa fim noi in pielea noastra, sa ne dezinhibe! Daca ai o pasiune nu inceta niciodata sa ti-o dezvolti, este ceea ce te relaxeaza cel mai mult si iti face cel mai bine!

Vezi si:

https://www.tabu.ro/ce-nu-trebuie-sa-faci-intr-un-cat-eye-make/ 

https://www.tabu.ro/machiaj-de-vedeta-hollywood-glam-make-look/ 

https://www.tabu.ro/7-trucuri-pe-care-le-poti-face-cu-un-corector/

Articole asemanatoare
machiaj
Trucuri pentru un machiaj natural de vară
masca de protecție
Cum să te machiezi când porți mască de protecție
machiaj
7 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc
coafuri
Coafuri și machiaj pentru Ziua Îndrăgostiților: 10 idei romantice

Comenteaza acest articol

Ce influenta are machiajul asupra unei femei?

by realitatea   2 min
0