Tabu
LIFE & LOVE

Ce se întâmplă când nu faci sex o perioadă îndelungată

sex

Lipsa sexului afectează cel mai mult femeile. Efectele unei vieți lipsite de sex se reflect imediat asupra pshicului acestora, dar abstinența afectează și sănătatea organismului.

Sunteţi mai nervoşi

Sexul ajută la eliberarea endorfinelor, „hormonii fericirii”, şi a oxitocinei. În lipsa acestora pe o perioadă mai lungă de două săptămâni, corpul se resimte şi astfel apare sentimentul de anxietate, susţin cercetătorii scoţieni.

Scade libidoul

Cei care se abțin de la sex încep să se simtă mai puțină vitalitate și mai puțină poftă de sex.

Răciţi mai des

Sex mai rar, răceli mai dese! Aceasta este concluzia la care au ajuns oameni de ştiinţă de la Universitatea Penssylvania, care au descoperit că sexul practicat regulat întăreşte sistemul imunitar. Savanţii au descoperit că voluntarii care făcuseră sex  o dată sau de două ori pe săptămână prezentau niveluri mai crescute de iunoglobulina A (IgA) în comparaţie cu cei care făceau sex mai rar. Imunoglobulina A este prima linie de apărare a organismului în faţa virusurilor care cauzează răceala şi gripa.

Scade riscul infecțiilor urinare

Actul sexual poate să favorizeze răspândirea bacteriilor de la anus către uretră, fără să fie cauza principală a potențialei infecții urinare. În timpul actului intim, agenții patogeni pot să circule mai ușor de-a lungul zonei genitale, pătrunzând prin uretră către vezică sau rinichi. 80% dintre femeile active sexual diagnosticate cu o infecție urinară au făcut sex în ultimele 24 de ore de la apariția semnelor.

Creşte riscul de gelozie şi scade stima de sine

Pe măsură ce sexul devine o „sărbătoare”, o activitate celebrată o dată sau de două ori pe an, s-ar putea să vă simţiţi din ce în ce mai nesiguri în privinţa relaţiei de cuplu. Astfel, „certurile, frustrările, neîncrederea în sine şi sentimentul de neatractivitate şi de vină şi-ar putea face loc cu uşurinţă în viaţa voastră dacă nu faceţi sex cu persoana iubită o perioadă îndelungată”, susţine doctorul Les Parrot, psiholog şi autor al cărţii „Saving your marriage before it starts”.  De asemenea, abstinenţa poate creşte riscul de gelozie şi de teamă că partenerul ar putea călca strâmb, adaugă specialistul.

Mai deprimaţi

Chiar dacă daţi vina pe orele lungi de muncă, pe grijile financiare sau pe cine ştie ce alte motive, se pare că depresia poate fi cauzată, ei bine, şi de lipsa de sex, arată un studiu publicat în revista ştiinţifică Behaviour. Însă nu doar sexul (sau, mai bine spus, lipsa lui) se face vinovat de stările de tristeţe accentuată, ci actul final al acestuia, adică ejacularea (din nou, lipsa acesteia). Potrivit cercetătorilor, unele substanţe din materialul seminal, cum ar fi melatonina, serotonina şi oxitocina, au capacitatea de a îmbunătăţi starea de spirit a femeilor.

Crampe menstruale mai dureroase

Potrivit oamenilor de știință, femeile care suferă desmenoree atenuează durerile dacă fac sex în timpul menstruației. În timp sexului se eliberează endorfine care liniștesc uterul. „Uterul este un mușchi și se contract când are loc orgasmul, ceea ce va atenua crampele menstruale”, explică un medic ginecolog.

Uscăciune vaginală

Dureri, scăderea libidoului, deprimare: uscăciunea vaginală poate deveni un infern! Ea afectează în special femeile aflate la menopauză, dar nu numai! Stresul, stilul de viață nesănătos, viața sexuală neregulată pot fi factori declanșatori ai acestei probleme.

ARTICOLE SIMILARE

Cea mai populară plajă de nudiști din Europa, în pericol din cauza turiștilor însetați de pasiune

Andreea Damian

SEX BOMB! Mihai TRAISTARIU despre relatiile cu barbati

Fosta membră Spice Girls doreşte să-și lanseze propria linie de jucării sexuale

Andreea Damian

Termenii de dating pe care trebuie să-i cunoști și de care să te ferești în 2020

Andreea Damian

La ce se gândesc băieții când dau ochii cu părinții iubitei lor?

O vedeta blonda de la noi pozeaza sexy pentru sotul ei: AFLA CINE E!

1 comentariu

Scrie un comentariu