Tabu
HEALTHSlider

Ce se întâmplă în corpul tău dacă ții post negru trei zile?

Unii oameni de știință recomandă 3 mese și 3 gustări pe zi, în timp ce alții recomandă să nu mâncăm niciuna. Înainte de a intra în panică, trebui să știi că aceasta nu este o înfometare. De fapt, postul este una dintre cele mai vechi practici din istoria omenirii. De exemplu, utilizarea terapeutică a postului datează cel puțin din secolul al V-lea î.Hr., când medicul grec Hipocrate îl recomanda pacienților care prezentau anumite simptome de boli.

Există multe diete care promovează abținerea de la mâncare și orice altceva decât apă pentru o anumită perioadă de timp. În rândurile următoare afli ce se întâmplă cu organismul tău după un post negru de 3 zile.

Celulele tale se pot auto-reînnoi mai repede.

Pielea unui adult acoperă aproximativ 2 metri pătrați din suprafață și reprezintă aproximativ 20% din greutatea corporală totală. Postul cu apă declanșează auto-reînnoirea celulelor pielii. Cercetătorii sugerează că procesul începe după 18-20 de ore de post și atinge vârful după 48-72 de ore. În plus, procesul de reînnoire celulară poate proteja și împotriva bolii Alzheimer și a bolilor de inimă.

Poate scădea tensiunea arterială.

Postul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, care este una dintre cele mai grave boli de care suferă lumea modernă. Postul arată rezultate promițătoare, chiar și în cazul persoanelor cu hipertensiune arterială la limită, aflate sub supraveghere medicală.

Îți poate stimula metabolismul.

Hormonii insulina și leptina joacă un rol crucial în metabolismul organismului. Insulina ajută la stocarea nutrienților din fluxul sanguin, în timp ce leptina servește ca hormon de plenitudine. Cercetările arată că postul cu apă ar putea face organismul mai sensibil la acești hormoni. Un nivel mai ridicat de sensibilitate crește eficacitatea acestor hormoni, ceea ce înseamnă că organismul tău va fi capabil să scadă zahărul din sânge și să prevină obezitatea.

Poate preveni unele boli cronice.

Se crede că postul cu apă scade riscul de boli cronice, inclusiv diabet și boli de inimă. În plus, cercetările pe animale sugerează că postul cu apă poate suprima genele implicate în creșterea celulelor canceroase. Acest lucru poate face și chimioterapia mai eficientă.

Poate stimula funcția creierului.

Postul a fost prescris pentru prima dată ca tratament pentru epilepsie în urmă cu mai bine de 2.000 de ani. Mai mult, cercetările indică faptul că postul ajută la limpezirea minții și la reîncărcarea simțurilor, stimulând totodată și funcționarea creierului. De asemenea, postul poate fi capabil să îmbunătățească funcția cognitivă, să oprească declinul cognitiv legat de vârstă, să reducă neurodegenerarea, să reducă leziunile cerebrale și să îmbunătățească recuperarea funcțională după accident vascular cerebral.

S-ar putea să scapi de câteva kilograme.

Beneficiul cel mai frecvent asociat cu postul este pierderea în greutate. Pierderea în greutate are loc o dată corpul tău trece dintr-o stare hrănite la o stare de privare de hrană. Fără „combustibil” de ars pentru energie, corpul tău începe să ardă grăsimea corporală (combustibil stocat). Într-o zi de post de 24 de ore, vei pierde aproximativ o treime sau jumătate de kilogram din greutatea grăsimilor, nu greutatea apei.

ARTICOLE SIMILARE

Speak a cerut-o în căsătorie pe Ștefania. Moment unic la televizor

Tabu Tabu

Efectul Greta Thunberg a dus la dublarea numărului de cărţi vândute despre mediu pentru copii

Andreea Damian

TIC PITIC 2021⎥ Spectacole pentru cei mici

Ciocîrlan

Prada Holiday ne transportă într-o lume de vis pe măsură ce Crăciunul se apropie

Andreea Damian

Beyoncé a dezvăluit lista cântecelor prezentate pe viitorul ei album „Renaissance”

Andreea Damian

Cum arată acum terasa casei Danei Rogoz după ce a reușit să o termine de amenajat

Tabu Tabu

Scrie un comentariu