Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cel mai bun sport pentru a scăpa de celulită

Sezonul estival se pregătește pentru deschidere, deci ai un motiv întemeiat să-ți pregătești corpul pentru plajă. Lunile de lenevire se văd pe pielea ta, care e lipsită de fermitate. Celulita este una dintre principalele probleme cu care se confruntă majoritatea femeilor și acum pe ultima sută de metri caută soluții rapide pentru a scăpa de ea.

În timp ce unele femei apelează la tratamente în saloanele de înfrumusețare, altele rămân pe clasic și preferă sportul. În competiția pentru cel mai bun sport anticelulitic, multe discipline concurează, dar doar una câștigă. Mai mulți specialiști ne spun ce activitate să alegem împotriva pielii cu aspect de coajă de portocală.

Antrenorii au decis în unanimitate: inamicul numărul unu al celulitei este înotul. Înotul este cel mai bun sport împotriva celulitei, urmat de mersul pe jos și de mersul pe bicicleta.

Orice activitate fizică care mobilizează picioarele este eficientă împotriva celulitei, dar atunci când înoți beneficiul se înmulțește datorită presiunii apei. Acest lucru mobilizează mușchii, drenează țesuturile și reduce retenția de apă responsabilă de acest aspect de coajă de portocală, potrivit specialiștilor citați de Madame Le Figaro. Rezistența exercitată de apă intensifică munca musculară și îmbunătățește revenirea venoasă.

Pentru a beneficia de efectele anticelulitice ale înotului, înotați de două ori pe săptămână timp de cel puțin 45 de minute. Dacă doriți să profitați din plin de această sesiune, luați câteva aripioare cu voi. Datorită rezistenței mai mari la apă – și, prin urmare, a unei dificultăți suplimentare – mușchii picioarelor vor fi folosiți mai mult. Nu trebuie să fii campion la înot pentru a beneficia de efectele anticelulitice ale înotului.

Dacă nu înotați, încercați sporturi care activează membrele inferioare, cum ar fi mersul rapid sau alergarea. Puteți să mergeți repede sau să alergați pe o pantă pentru a activa mușchii lanțului posterior, și anume lombarii, fesierii, hamstrii și gambele. În timp ce alergarea nu este recomandată celor care au probleme venoase, mersul pe jos poate fi practicat indiferent de nivelul de activitate sau greutate.

Pedalatul – în apă, în aer liber sau în interior – este, de asemenea, eficient în eliminarea celulitei. Pe bicicletă vom contracta mușchiul gambei care va acționa ca o pompă pentru a îmbunătăți revenirea venoasă. Pentru cei care le place sportul, ciclismul poate fi soluția pentru arderea celulelor adipoase care formează celulita. În timpul acestor lecții, pedalați în ritmul muzicii pe o bicicletă fixată la sol. Ritmul crește în timpul unui sprint și apoi încetinește.

ARTICOLE SIMILARE

Casa de 2,4 mil. $ a cântărețului Robin Thicke, făcută scrum în incendiul din California

Andreea Damian

Nicole Kidman vrea să mai adopte un copil

Andreea Damian

Ce este anxietatea de seară și cum să o controlezi

Andreea Damian

Gwyneth Paltrow se retrage din actorie! Motivele pentru care a luat această decizie importantă

Andreea Damian

Controversă: noul film Disney – Aladdin fetișizează Orientul Mijlociu și-l transformă într-o glumă?

realitatea

Afla totul despre ce implica homeschooling

realitatea

Scrie un comentariu