Home > Sex-Relatii > Contraceptivele pentru bărbați trec testul de siguranţă și vor deveni realitate în curând

Contraceptivele pentru bărbați trec testul de siguranţă și vor deveni realitate în curând

pilula

Ani de zile, oamenii de știință au încercat să dezvolte versiunea bărbătească a pilulei contraceptive care să fie sigură și eficientă. Prima etapă a unui studiu de o lună pentru noua versiune a fost întreprinsă de Centrul Medical al Universității din Washington și de Centrul Medical Harbour-UCLA și analizează o pilulă experimentală contraceptivă denumită undecanoat de dimetandrolonă (DMAU pe scurt). Rezultatele au fost anunțate duminică, la Endo 2019, reuniunea anuală a Societăţii Endocrinologice din New Orleans, în SUA.

Pilula – 11-beta-MNTDC- a trecut testele de siguranță și tolerabilitate după ce a fost folosită zilnic de 40 de bărbați „Rezultatele noastre sugerează că această pilulă, care combină două activităţi hormonale într-unul, va scãdea productţa de spermă, în timp ce va proteja libidoul”, a spus Wang, specialistă la Los Angeles Biomedical Research Institute (LA BioMed) și coordonatoarea studiului.

La acest studiu, Wang și echipa ei au recrutat 40 de bărbați sănătoși. Timp de 28 de zile, 30 dintre participanți luau zilnic o pilulă 11-beta-MNTDC (denumirea întreagă 11-beta-methyl-19-nortestosterone-17-beta-dodecylcarbonate), iar restul erau pe placebo.

Pilula contraceptivă experimentală pentru bărbați are la bază un testosteron modificat care are acțiuni combinate ale progesteronului și androgenului.

Participanții la experiment nu au suferit reacții adverse majore. Unii s-au plâns de oboseală, acnee sau dureri de cap, dar în ciuda acestor efecte secundare, niciun bărbat nu a întrerupt consumul pilulelor. Cinci bărbaţi au raportat o scădere uşoară a libidoului, iar doi bărbaţi au descris disfuncţii erectile uşoare, însă activitatea sexuală nu a scăzut. De asemenea, s-a identificat un nivel scăzut al hormonilor LH și FSH necesari pentru producția de spermă.

Medicamentul ar trebui administrat  cel puţin 60-90 de zile pentru a afecta producţia de spermă, 28 de zile de tratament fiind un interval prea scurt pentru a observa efectul aşteptat. Cercetătorii planifică studii mai extinse  şi dacă medicamentul este eficient, se va trece la testarea cuplurilor activi sexual. „Contracepţia hormonală sigură, reversibilă, ar trebui să fie disponibilă în aproximativ 10 ani”, a prezis Wang.

Articole asemanatoare
pilula
Pilula contraceptivă și efectele surprinzătoare asupra creierului femeii
pilula
S-a inventat pilula contraceptivă care trebuie luată doar o dată pe lună
pilula
Ce schimbare majoră are loc în corpul tău după ce renunți la pilulă. Răspunsul te va surprinde
Pilula anticoncepțională de la A la Z

Comenteaza acest articol

Contraceptivele pentru bărbați trec testul de siguranţă și vor deveni realitate în curând

by Andreea Damian   1 min
0