Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cum să mănânci corect de Crăciun. Trucuri ca să eviți indigestia și toxiinfecția

Masa de Crăciun este un prilej minunat de a sta cu familia și de a savura preparate tradiționale delicioase. Friptura de porc, sarmalele, salata de beouf, piftia, cârnaţii, toba şi cozonacul sunt preparate nelipsite de pe masa de Crăciun.

Cum să mănânci din fiecare preparat aflat pe masa de Crăciun fără să te alegi cu o indigestie. Pentru a evita excesele de Crăciun, parcurge sfaturile oferite de specialiști, pe care le-am prezentat mai jos! Sunt trucuri istețe să previi neplăcerile de sărbători.

1. Consumă legume

În perioada sărbătorilor, sunt șanse mari ca dieta să devină hiperproteică, iar consumul ridicat de carne roșie și lactate în această perioadă să ducă la constipație și o stare generală de disconfort. Consumă o porție de salată din legume variate, înaintea felului principal, deoarece legumele păstrează nivelul optim de fibre din organism.

2. Alege fructele pe post de gustări

Consumă-le întotdeauna separat, între mese sau chiar sub forma unui mic dejun energizant și detoxifiant. Fructele de sezon au un conținut ridicat de vitamina C, necesară întăririi sistemului imunitar.

3. Nu combina proteinele între ele

Carnea și produsele lactate la aceeași masă sunt cel mai mare chin pentru stomac. Încearcă să separi cât mai mult alimentele. Stagnarea alimentelor multe ore în tubul digestiv duce la balonări și stare permanentă de sațietate, oboseală fizică și disconfort general.

4. Bea mai multă apă și mai puțin vin

Mulți tratează alcoolul ca pe un aliment și uită de apă, ceea ce le aduce și urmări în consecință. Consumă-l cu moderație. Nu uita că excesul de alcool duce la deshidratare și intoxicație.

5. Gustă desertul dimineața

Evident, ideal ar fi să-l eviți complet. Dar, dacă nu te poți abține, măcar consumă-l în primele ore ale zilei, apoi fă puțină mișcare sau ieși măcar la o plimbare.

6. Păcălește-te cu gustări

Dacă ești invitat la masă, consumă cu aproximativ o oră înainte un măr sau legume proaspete. În felul acesta, vei avea o ușoară senzație de sațietate, perfectă ca să nu refuzi, dar nici să nu mănânci tot ce îți oferă gazdele.

ARTICOLE SIMILARE

10 alimente care intensifică senzația de foame

Andreea Damian

Heidi Klum, apariție inedită alături de fiica ei de 16 ani pe coperta Vogue Germania. Ce frumoasă e Leni! FOTO

Andreea Damian

Modelul care a devenit celebru pe rețelele de socializare datorită pielii sale

Andreea Damian

Măștile cosmetice din hârtie sunt „noile paie de plastic”

Andreea Damian

Reteta de vara – supa rece de iaurt

realitatea

Naomi Campbell, foto sexy lângă noul iubit

Andreea Damian

Scrie un comentariu