Tabu
BEAUTY

Cum să-ți alegi machiajul perfect fără ajutorul make-up artistului

Alegerea machiajului potrivit face minuni atunci când vine vorba de îmbunătățirea caracteristicilor tale naturale. Dar poate ai observat că uneori, atunci când folosești același machiaj ca o altă persoană cu aceeași nuanță de piele, rezultatul final arată diferit. Vinovatul aici este subtonul.

Este frustrant (ca să nu mai vorbim de scump) să cheltuiești bani pe produse de machiaj nepotrivite. Acest articol te va ajuta să-ți vezi adevăratele culori și să alegi produsele potrivite pentru pielea ta.

1. Cunoaște diferența dintre tonul natural și subtonul.

Două persoane care au aceeași nuanță naturală a pielii pot avea subtonuri diferite. Acesta este motivul pentru care anumite nuanțe de cosmetice, cum ar fi fondul de ten, arată diferit pe chipul lor. Tonul pielii este ceea ce vedeți pe suprafața pielii, de obicei descris ca deschis, mediu, bronzat sau închis. Subtonul este culoarea subiacentă de sub suprafața pielii, care poate intra în categoriile cald, neutru și rece.

2. Înțelege tonurile calde, neutre și reci

Este un mit că tonurile deschise ale pielii au automat subtonuri reci și că tonurile mai închise au în mod natural subtonuri calde. O persoană cu pielea deschisă poate avea un subton cald, în timp ce cineva cu un ten mai închis poate avea un subton rece.

Dacă ai pielea într-o nuanță roz, roșiatică sau albăstruie, atunci aveți un subton rece. Ai o strălucire gălbuie, piersică sau aurie? Ai un subton cald. Dacă ai un amestec din ambele, atunci subtonul este neutru.

3. Găsește-ți subtonul cu aceste trucuri simple.

Poți determina cu ușurință subtonul fără a consulta un make-up artist profesionist. Iată câteva teste simple pe care le poți face acasă.

  • Testul venelor: Observă culoarea venelor. Venele verzui înseamnă că ai un subton cald. Venele violet sau albăstrui indică un subton mai rece. O combinație a ambelor culori înseamnă că ai un subton neutru.
  • Testul cu bijuterii: verifică-ți cutia de bijuterii. Ești mai interesată de accesoriile aurii pentru că arată mai bine? Ai un subton cald. Cele cu un subton rece tind să prefere bijuteriile din argint.
  • Testul la soare: Observă cum reacționează pielea la expunerea la soare. Oamenii cu un subton cald primesc de obicei o strălucire aurie, în timp ce cei cu un subton rece se înroșesc și se ard cu ușurință sub prea mult soare.
  • Testul cămășii albe: Deschide dulapul. Vezi multe haine albe? Poate pentru că arată uimitor pe subtonul tău rece. Cele cu nuanțe mai calde înclină mai mult spre nuanțe de alb murdar, bronz și maro.

4. Dacă ai un subton cald, încearcă asta.

Fond de ten: Folosește un fond de ten ușor galben. Acestea sunt cele care de obicei spun pe etichetă auriu, miere sau bej cald.

Ruj: poartă nuanțe precum portocaliu strălucitor, roșu cărămidă sau teracotă pentru a-ți accentua strălucirea interioară.

Fard de obraz: Aplică fard de obraz portocaliu sau roșu pentru a-ți completa tonul.

5. Dacă ai un subton rece, încearcă asta.

Fond de ten: Un fond de ten cu tentă roz este cel mai bun prieten al tău. Multe mărci de frumusețe pun, de asemenea, „C” pe etichetă pentru a indica faptul că este destinat tenului rece.

Ruj: Nuanțele albăstrui, violet și pe bază de fructe de pădure, precum prune și roșu cireș, sunt o alegere bună.

Fard de obraz: Alege fardul de obraz cald pe bază de piersici sau roz moale pentru o înflorire fără efort.

6. Dacă ai un subton neutru, încearcă asta.

Fond de ten: Optează pentru nuanțe care nu sunt prea roz sau prea galbene. Unele mărci pun, de asemenea, „N” pe etichete pentru tonuri neutre.

Ruj: Dacă ai un ton natural corect, nuanțele de roz vor arăta superb. Pentru pielea mai închisă, nuanțele de mov și fructe de pădure îți vor oferi un zâmbet strălucitor.

Fard de obraz: Ai noroc pentru că orice nuanță te va flata, deși nuanțele mai moi sunt o soluție sigură.

ARTICOLE SIMILARE

MALVINA CERVENSCHI: Cat costa frumusetea ei!

Cum sa ai sprancene perfecte – Expertul iti dezvaluie

7 lucruri pe care nu trebuie să le faci când ai arsuri solare

Andreea Damian

Judi Dench e coperta revistei British Vogue la 85 de ani

Andreea Damian

COQUETTE Beauty Clinique, acum si in Constanța, Tulcea, Brăila și Galați

realitatea

TEO si-a schimbat dramatic look-ul!

Scrie un comentariu