Tabu
BEAUTY Slider

De ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul, după ce ajunge la menopauză?

femeia

Se spune că timpul trece mai repede pe măsură ce îmbătrânim. Și același lucru se întâmplă și cu procesul de îmbătrânire. Acum, oamenii de știință austrieci au confirmat ceea ce deja multe femei au bănuit – după vârsta de 50 de ani ne apar mai multe riduri. Cercetătorii de la Universitatea din Viena au folosit un soft pentru a măsura și cartografia schimbările în aproape 600 de zone diferite ale feței la bărbați și femei, cu vârste între 29 și 90 de ani, și au găsit rate similare după 40 de ani.

Dar după vârsta de 50 de ani – vârsta medie la care apare menopauza – schimbările de pe chipul femeii s-au accelerat brusc. Au fost observat diferențe remarcabile la ochi, nas și urechi, din cauza scăderii depozitelor de grăsime din piele, care se subțiază, totodată.

Acest proces continuă până la vârsta de 60 de ani, după care stagnează. Se consideră că accelerarea procesului de îmbătrânire este legată de pierderea estrogenului – hormonul principal feminin – după instalarea menopauzei. Nivelul scăzut de estrogen afectează cantitatea de colagen proteic, care conferă elasticitate pielii. Aproximativ 30% din colagenul pielii se pierde în primii cinci ani după apariția menopauzei. Și oasele se reabsorb, ducând la pomeți și o bărbie mai puțin definiți.

Pentru a determina cauzele acestui proces, experții au analizat chipurile a 88 de bărbați și femei, scanând 585 de zone și comparând diferențele dintre adulți, la diferite vârste.

La ambele sexe, trăsăturile unui chip îmbătrânit au fost în generale similare – față plată, o piele mai puțin elastică, riduri mai profund între nas și colțul gurii, pungi sub ochi, buze mai subțiri, nas și urechi mai lungi. Dar, chiar înainte de a împlini 50 de ani, au constatat cercetătorii, femeile îmtrânesc de două ori mai repede decât bărbații. Între 50 și 60 de ani, procesul a fost de până la 3 ori mai rapid la femei decât la bărbați.

„Bărbații și femeile îmbătrânesc la fel până la vârsta de 50 de ani. Este o progresie liniară. Dar după vârsta de 50 de ani, la femei are loc o îmbătrânire mai rapidă”, a spus Sonja Windhager, coordonatoare studiului, publicat în American Journal of Physical Anthropology, potrivit Daily Mail.

 

ARTICOLE SIMILARE

6 lucruri surprinzatoare pe care forma unghiilor le poate spune despre tine

realitatea

Andreea Marin va face din nou surprize

Tabu Tabu

„Ginerele” Andreei Esca, rupt cu bătaia la Mamaia. Alexia Eram a asistat îngrozită

Andreea Damian

Halle Berry lansează un nou parfum

Jeremy Scott de la Moschino despre colaborarea cu H&M: “Nu-mi place ideea de exclusivitate”

realitatea

Lucian Mândruţă, greu de recunoscut! A îmbătrânit şi s-a îngrăşat

2 comentarii

De ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul - Stiri eZZ 24 June 2019 at 19:24

[…] De ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul, pe TABU.RO […]

Răspunde
Află de ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul | fapt.md 25 June 2019 at 0:11

[…] Dar după vârsta de 50 de ani – vârsta medie la care apare menopauza – schimbările de pe chipul femeii s-au accelerat brusc. Au fost observat diferențe remarcabile la ochi, nas și urechi, din cauza scăderii depozitelor de grăsime din piele, care se subțiază, totodată, scrie tabu.ro […]

Răspunde

Scrie un comentariu