Tabu
HEALTHSlider

Dieta: Programul “5 pe zi”

Acesta dieta este foarte usor de respectat, pentru ca nu propune renuntarea sau eliminarea unei mese, ci doar o mai atenta selectie a ingredientelor si o repartizare a lor in 5 mese (3 principale si 2 gustari) pe parcursul unei zile.

Luni:

Micul dejun: 100g cereale cu 200ml lapte si 1 lingurita miere

Gustare: un ardei crud cu 100g branza dulce de vaci

Pranzul: 200g legume fierte cu 100g orez fiert

Gustare: 1 fruct (para, mar) cu 100g cascaval

Cina: 200g file de peste la gratar sau la cuptor cu 150g salata de telina.

Marti:

Micul dejun: o felie de paine neagra cu unt, o felie de sunca, 4 felii de castravete

Gustare: 1 rosie cu 100g telemea desarata

Pranzul: 200g piept de pui la cuptor cu 100g salata de varza proaspata

Gustare: 1 mar

Cina: 2 cartofi copti cu 200g salata verde, ceapa si 1 lingurita ulei de masline.

Miercuri:

Micul dejun: doua felii de paine integrala, 1 ou fiert, 1 lingurita unt, 1 rosie

Gustare: 50g alune neprajite, 1 morcov crud ras

Pranzul: 150g ficat prajit cu 1 mar si 1 ceapa

Gustare: 200ml suc de rosii

Cina: 250g conopida fiarta, 50g cascaval, 1 felie de paine graham.

Joi:

Micul dejun: 150g branza de vaci, 1 banana, 50g nuci

Gustare: 2 mere, 100ml iaurt

Pranzul: 250g cartofi natur, salata de varza, 150g carne fiarta

Gustare: doua rosii cu 1 felie de telemea desarata

Cina: 200g peste fript, salata verde cu patrunjel si sos vinegreta.

Vineri:

Micul dejun: doua felii de paine prajita, 2 linguri dulceata, 200ml ceai de menta

Gustare: 100g cirese, 100ml iaurt

Pranzul: peste prajit cu garniture de spanac

Gustare: 1 banana

Cina: salata de fasole verde cu rosii si usturoi.

Sambata:

Micul dejun: omleta din 2 oua cu verdeata, un corn, un mar

Gustare: 100g branza de vaci cu 50ml smantana si 50g miez de nuca

Pranzul: 250g iahnie de fasole cu salata de varza proaspata

Gustare: 50g prajitura cu mere

Cina: 250g salata de varza acra cu mere rase, 1 lingurita de ulei de masline.

Duminica:

Micul dejun: 100g fulgi de cereal cu 150ml kefir

Gustare: 1 salata verde stropita cu 1 lingurita de ulei de masline si 1 lingura de zeama de lamaie

Pranzul: 200 ml supa-crema de rosii, 200g peste (fript sau prajit), 1 para

Gustare: 150g salata de fructe de sezon

Cina: 250g legume diverse (telina, ardei, gulie, morcovi) coapte cu 50g maioneza cu usturoi.

Afla cum poti impaca dieta cu dulciurile: http://www.tabu.ro/mici-bucurii-cu-cipi-stevia-zero-calorii/

Vezi si:

http://www.tabu.ro/dieta-pe-puncte/

http://www.tabu.ro/7sfaturi-pentru-o-viata-sanatoasa/

ARTICOLE SIMILARE

Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip s-au separat: trec săptămâni fără să se vadă unul pe celălalt

Andreea Damian

Ministerul Agriculturii nu mai are nicio scuză, Comisia Europeană ne-a dat lege să verificăm dublul standard al alimentelor

Dora Constantinovici

La 9 ani, Laurent Simons este cel mai tânăr absolvent de facultate din lume

Andreea Damian

A fost desemnată cea mai periculoasă celebritate de pe Internet

Andreea Damian

Alimentele fermentate sunt cele mai importante pentru sănătate. 5 alegeri înțelepte

Andreea Damian

Cum s-a îmbrăcat Lady Gaga la inaugurarea lui Joe Biden. Ce semnificație are broșa gigantică

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu