Home > Health > Diete > Dieta urmată de Beyonce este periculoasă, cred nutriționiștii

Dieta urmată de Beyonce este periculoasă, cred nutriționiștii

Beyonce

Beyonce a urmat dieta vegană de 22 de zile pentru a-și  îmbunătăți sănătatea și pentru a-și tonifia corpul înainte de a cânta la festivalul Coachella din 2018.

Potrivit site-ului oficial al cântăreței, planul nutrițional, elaborat de fondatorul Marco Borges, cel care a fondat și 22 Days Nutrition este „bazat pe principiul de a crea obiceiuri mai sănătoase și de a migra spre un stil de viață pe bază de plante”.

Artista de 37 de ani a lansat luna trecută un videoclip promoțional despre acest regim special. Videoclipul face parte din documentarul cu și despre ea, numit „Homecoming”. Astfel, ea a explicat că dieta ei dinainte de Coachella a fost „fără pâine, fără carbohidrați, fără zahăr, fără lapte, fără carne, fără pește, fără alcool”. Ea a ținut să adauge, mai în glumă, mai în serios, că îi este foame.

Cântăreața a ținut dieta timp de 44 de zile, de două ori mai mult timp decât este recomandat, scrie Independent.

Un nutriționist avertizează însă că cei care urmează dieta de 22 de zile pot suferi deficiente nutriționale. Dacă o femeie adult ar trebui să consume în jur de 2.000 de calorii pe zi, Beyonce consuma în perioada dietei doar 1.400.

„Asta este destul de puțin pentru oricine, oamenii se vor simți obosiți și extenuați mai ales dacă adaugă și exerciții fizice”, a zis O’Shaughnessy. „Ar putea fi periculos pentru o persoană normală să urmeze dieta fără o echipă de nutriționiști și antrenori, așa cum a avut Beyoncé”.

Nutriționistul crede că Beyonce vinde un vis, dezvăluind detalii din dieta pe care o urmează. „Acest lucru este îngrijorător, deoarece are un număr de adepți adolescenți care sunt ușor influențabili”, a adăugat el. „Este o poartă de acces către milioane de oameni.”

Articole asemanatoare
dieta
Dieta ideală după Paște. Cum dai jos kilogramele luate de Sărbători
dieta
Dieta care inversează procesul de îmbătrânire
Beyonce
Cu câți bani umblă în poșetă fiica celui mai bogat cuplu din showbiz?
dietă
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața

Dieta urmată de Beyonce este periculoasă, cred nutriționiștii

by Andreea Damian   1 min
2