Tabu
LIFESTYLE Slider

E greu să trăim fără smartphone? Peste jumătate dintre tineri suferă de technoference – studiu

technoference

Telefonul mobil afectează somnul și productivitatea, este concluzia tristă la care au ajuns specialiștii. Aproape jumătate dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au declarat că s-au simțit mai puțin productive și mai obosiți din cauza dispozitivelor mobile, potrivit unui studiu publicat recent.

Un număr tot mai mare de oameni se confruntă cu ceea ce oamenii de știință numesc „technoference”.

„Technoference“ (interferența tehnologiei) este un termen care a fost descris pentru prima dată în studiile psihologice ce evaluau impactul tehnologiei asupra relației de cuplu și se referă la distresul cauzat de întreruperile frecvente generate de tehnologie în viețile noastre relaționale – indiferent că ne referim la familii, cuplu, prieteni și așa mai departe.

Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Queensland (QUT) au efectuat un studiu pentru a determina dacă „utilizarea frecventă a telefoanelor mobile” se înrăutățește în Australia.

Conform rezultatelor publicate în revista științifică Frontiers, 24% dintre femei și 15% dintre bărbați ar putea fi clasificați drept „utilizatori înrăiți de telefoane mobile”. Experții au mai descoperit, de asemenea, că 40,9% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani și 23,5% dintre cei de 25-29 de ani suferă de „technoference”.

Echipa de cercetători a evaluat 709 de utilizatori de telefoane mobile din întreaga Australie, cu vârste curprinse între 18 și 83 de ani. Participantii la studiu au completat un chestionar în care au fost întrebați dacă de vină pentru oboseala cronică sau productivitatea scăzută sunt telefoanele mobile.

ARTICOLE SIMILARE

… Și dă-ne nouă azi atacurile virulente de fiecare zi

Dora Constantinovici

Luciu se vrea mai slabă decât Drăguşanca

Programul pentru țesături delicate este dăunător pentru haine dar mai ales pentru mediu

Andreea Damian

Cum a picat Robert De Niro la castingul pentru “Nasul”!

realitatea

6 modalități de a ține țânțarii la distanță

realitatea

Wilmark face praf PRO TV-ul! ADEVARUL despre eliminarea lui din juriul ‘Dansez pentru tine’

Scrie un comentariu