Tabu
LIFESTYLE Slider

E greu să trăim fără smartphone? Peste jumătate dintre tineri suferă de technoference – studiu

technoference

Telefonul mobil afectează somnul și productivitatea, este concluzia tristă la care au ajuns specialiștii. Aproape jumătate dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au declarat că s-au simțit mai puțin productive și mai obosiți din cauza dispozitivelor mobile, potrivit unui studiu publicat recent.

Un număr tot mai mare de oameni se confruntă cu ceea ce oamenii de știință numesc „technoference”.

„Technoference“ (interferența tehnologiei) este un termen care a fost descris pentru prima dată în studiile psihologice ce evaluau impactul tehnologiei asupra relației de cuplu și se referă la distresul cauzat de întreruperile frecvente generate de tehnologie în viețile noastre relaționale – indiferent că ne referim la familii, cuplu, prieteni și așa mai departe.

Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Queensland (QUT) au efectuat un studiu pentru a determina dacă „utilizarea frecventă a telefoanelor mobile” se înrăutățește în Australia.

Conform rezultatelor publicate în revista științifică Frontiers, 24% dintre femei și 15% dintre bărbați ar putea fi clasificați drept „utilizatori înrăiți de telefoane mobile”. Experții au mai descoperit, de asemenea, că 40,9% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani și 23,5% dintre cei de 25-29 de ani suferă de „technoference”.

Echipa de cercetători a evaluat 709 de utilizatori de telefoane mobile din întreaga Australie, cu vârste curprinse între 18 și 83 de ani. Participantii la studiu au completat un chestionar în care au fost întrebați dacă de vină pentru oboseala cronică sau productivitatea scăzută sunt telefoanele mobile.

ARTICOLE SIMILARE

10 pasi pentru a depasi o zi proasta

realitatea

Andrei Zaharescu, primele declaratii despre DIVORȚUL de Andreea Berecleanu!

Cum să reduci riscul de infectare cu Covid-19 când iei masa în oraș: sfaturi de la un expert în boli infecțioase

Andreea Damian

TRUP PERFECT la 57 ani! Care e secretul bunicutei?

Acest tip de cancer va putea fi eradicat complet în majoritatea țărilor până în 2100

Andreea Damian

Hugh Jackman își dorește să intre în Cartea Recordurilor

Andreea Damian

Scrie un comentariu