Home > Agenda > Emmanuel Macron i-a promis lui Donald Trump că-i va trimite un nou copac

Emmanuel Macron i-a promis lui Donald Trump că-i va trimite un nou copac

Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că îi va trimite omologului său american Donald Trump un nou „copac al prieteniei”, după ce primul, plantat în timpul unei vizite la Casa Albă s-a uscat.

Cei doi șefi de stat au plantat anul trecut, pe peluza Casei Albe, un pui de stejar, ca simbol al prieteniei dintre SUA și Franța. Dar a fost scos ulterior pentru a fi pus în carantină. Stejarul ar fi trebuit replantat după perioada de carantină, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, deoarece stejarul s-a uscat.

Macron a răspuns postărilor de pe social media că uscarea copacului nu reprezintă un simbol al deteriorării prieteniei dintre cele două țări. „Îi vom trimite un alt stejar, nu este o tragedie. Nu mai observați simboluri unde de fapt nu există, simbolul a fost de fapt faptul că l-am plantat împreună”, a declarat Emmanuel Macron. „Se pare că stejarul a fost pus în carantină, din motive sanitare, iar săraca ființă nu a supraviețuit. Voi trimite un alt stejar deoarece cred că marina americană și prietenia dintre oamenii noștri este valoroasă”, a adăugat șeful de la Palatul Élysée.

Arborele provenea dintr-o pădure din nordul Franței, în care au murit peste 2.000 de soldați americani în timpul Primului Război Mondial. „Acum 100 de ani, soldații americani au luptat în Franța, în Belleau, pentru a ne apăra libertatea. Acest stejar (cadoul meu pentru Donald Trump) va fi o amintire a vizitei mele la Casa Albă și a legăturii dintre noi”, a transmis Emmanuel Macron în aprilie 2018, în timpul vizitei în SUA.

Știrile despre „moartea copacului prieteniei” au fost descrise drept „satiră politică” pe Twitter, în timp ce alții s-au grăbit să spună că acesta a fost simbolul unei relații nesincere.

 

Articole asemanatoare
meghan markle
Surpriză de proporţii. Meghan Markle va da viaţă celui de al doilea copil
Eve Torres
Diva Americii îl trage pe Trump într-un nou scandal de imagine. „N-am uitat, domnule președinte”
Trump
Zidul „puternic” al lui Trump de la granița SUA cu Mexic a fost distrus de vânt
Donald Trump
Donald Trump îi condamnă pe „profeții sfârșitului lumii”: „Cer întotdeauna același lucru”

Emmanuel Macron i-a promis lui Donald Trump că-i va trimite un nou copac

by Andreea Damian   1 min
1