Tabu
CULTURESlider

Emmanuel Macron i-a promis lui Donald Trump că-i va trimite un nou copac

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că îi va trimite omologului său american Donald Trump un nou „copac al prieteniei”, după ce primul, plantat în timpul unei vizite la Casa Albă s-a uscat.

Cei doi șefi de stat au plantat anul trecut, pe peluza Casei Albe, un pui de stejar, ca simbol al prieteniei dintre SUA și Franța. Dar a fost scos ulterior pentru a fi pus în carantină. Stejarul ar fi trebuit replantat după perioada de carantină, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, deoarece stejarul s-a uscat.

Macron a răspuns postărilor de pe social media că uscarea copacului nu reprezintă un simbol al deteriorării prieteniei dintre cele două țări. „Îi vom trimite un alt stejar, nu este o tragedie. Nu mai observați simboluri unde de fapt nu există, simbolul a fost de fapt faptul că l-am plantat împreună”, a declarat Emmanuel Macron. „Se pare că stejarul a fost pus în carantină, din motive sanitare, iar săraca ființă nu a supraviețuit. Voi trimite un alt stejar deoarece cred că marina americană și prietenia dintre oamenii noștri este valoroasă”, a adăugat șeful de la Palatul Élysée.

Arborele provenea dintr-o pădure din nordul Franței, în care au murit peste 2.000 de soldați americani în timpul Primului Război Mondial. „Acum 100 de ani, soldații americani au luptat în Franța, în Belleau, pentru a ne apăra libertatea. Acest stejar (cadoul meu pentru Donald Trump) va fi o amintire a vizitei mele la Casa Albă și a legăturii dintre noi”, a transmis Emmanuel Macron în aprilie 2018, în timpul vizitei în SUA.

Știrile despre „moartea copacului prieteniei” au fost descrise drept „satiră politică” pe Twitter, în timp ce alții s-au grăbit să spună că acesta a fost simbolul unei relații nesincere.

 

ARTICOLE SIMILARE

Deadpool 2 – cel mai bun film de comedie cu sexomarxiști supereroi

Dora Constantinovici

Viviana Sposub, adevărul despre problemele din relația cu George Burcea. De ce nu se pot căsători

Andreea Damian

ANDREEA BALAN – Ce poze sexy a pus pe Facebook!

Pamcore | Cum a devenit Pamela Anderson un fashion icon al Generației Z

Andreea Damian

„Lacul lebedelor”, într-o nouă montare pe scena Operei Naționale București

Andreea Damian

Cum să-ți asortezi geanta de mână cu ținutele tale?

Tabu Tabu

1 comentariu

Scrie un comentariu