Tabu
LIFE & LOVESlider

Femeile si barbatii pot fi doar prieteni?

Prietenia dintre un barbat si o femeie este un subiect foarte discutat de catre majoritatea oamenilor, dar totodata, destul de controversat.

Unii considera ca prieteniile dintre femei si barbati pot fi mai interesante datorita discutiilor abordate si chiar modurilor diferite de a privi lucrurile. In general, femeile discuta intre ele despre problemele fiecareia, despre dragoste, despre retete de slabit, despre cosmetice sau cele mai noi trenduri in materie de fashion, despre vacante, planuri de viitor etc. Ceea ce multora li se pare interesant cand un barbat si o femeie sunt doar prieteni este ca fiecare incearca sa gaseasca raspunsuri la propriile intrebari din perspectiva celuilalt sau chiar sa ceara sfaturi despre viata personala pentru a vedea punctul de vedere al unei persoane de sex opus. De asemenea, subiectele dintre acestia se bazeaza pe contexte diferite si mult mai diversificate. Multi cred ca acest tip de prietenie este mai sincer intrucat nu exista competitia aceea ce poate interveni intr-o relatie formata din membrii aceluiasi sex.

Multe femei nu pot lega o prietenie atat de stransa cu barbati

Pe de alta parte, multe femei sunt de parere ca nu pot lega o prietenie la fel de stransa cu un barbat din cauza diferentelor de mentalitate dintre ei, de comportament si din cauza faptului ca nu se simt intelese, acestea fiind si motivele pentru care prefera sa lege relatii de prietenie intre ele. De asemenea, in opinia lor, relatia de prietenie cu un barbat are la baza interese ascunse sau ajunge sa se destrame mai devreme sau mai tarziu din cauza implicarilor emotionale a uneia dintre parti.

Ce cred psihologii despre prietenia dintre femei si barbati?

Psihologii tind sa sustina punctul de vedere al celei de-a doua categorii de oameni, cea care nu crede ca femeile si barbatii pot fi doar prieteni. Acestia sunt de parere ca un barbat si o femeie pot pastra o  prietenie sincera si de durata doar in cazuri exceptionale, atunci cand se cunosc inca din copilarie sau daca fiecare dintre ei este implicat intr-o relatie. Totusi, acestia accepta ca in functie de varsta, experienta de viata si maturitate, se poate cladi o prietenie de lunga durata. Daca partenerii sunt suficient de maturi incat sa puna o bariera atunci cand lucrurile capata un alt sens, relatia de prietenie ar putea fi un succes.

Prin urmare, prietenia dintre barbati si femei depinde de fiecare persoana in parte, de potrivirile dintre acestia, de interese si mod de gandire. Nu se stie niciodata daca va evolua strict in aceeasi directie de prietenie, daca se va destrama din cauza unor sentimente mai profunde ce ar putea sa apara sau daca se va transforma intr-o frumoasa poveste de dragoste.

Vezi si:

http://www.tabu.ro/pastram-relatiile-cu-fostul/

http://www.tabu.ro/barbatii-se-tem-de-femeile-puternice-mit-sau-adevar/

http://www.tabu.ro/de-ce-se-uita-barbatii-la-meci-si-femeile-in-oglinda/

ARTICOLE SIMILARE

Momente de cumpănă pentru Draga Olteanu Matei

Andreea Damian

Gelozia si incapacitatea de a trai clipa

realitatea

Clive Owen în rolul lui Bill Clinton într-un serial despre scandalul Monica Lewinsky

realitatea

4 remedii naturale ca să scapi rapid de mătreaţă

Andreea Damian

Emily Blunt va încasa un salariu șocant de mic față de colegul ei de distribuție Dwayne Johnson

Andreea Damian

Îți speli părul la duș? Iată de ce trebuie să renunți la acest obicei

Andreea Damian

Scrie un comentariu