Tabu
LIFE & LOVESlider

Barbatii se tem de femeile puternice – mit sau adevar?

Cu siguranta ati mai auzit  acest cliseu : “barbatii se tem de femeile puternice”, insa probabil nu v-ati intrebat daca e doar un mit sau are si o doza de adevar.

In societatea patriarhala in care traim, barbatii sunt sau se considera “sexul tare”, atat in ceea ce priveste caracterul, atitudinea, cat si aspectul fizic. Dar, cu toate acestea, si ei au temerile lor.

Barbatii-se-tem-de-femeile-puternice-mit-sau-adevar1Femeile puternice au tendinta de a domina

De regula, barbatii se tem in mod inconstient de femeia puternica, increzatoare, care stie exact ce vrea de la viata si cum sa obtina acel lucru. Si-o doresc, sunt fascinati de independenta ei, insa cu toate acestea, prefera sa renunte decat sa le fie pusa in pericol virilitatea. Majoritatea barbatilor cauta sa gaseasca o femeie egala cu ei sau chiar inferioara. Lor le place sa domine, sa creada ca stiu mai multe decat femeia de alaturi si sa o surprinda cu fiecare ocazie, nu invers. O femeie independenta, frumoasa, inteligenta, ambitioasa, care lupta pentru indeplinirea scopurilor ei, il poate face pe barbat sa se teama ca ar putea fi dominat sau lasat in umbra fiindca orice s-ar intampla, aceasta merge inainte.

Barbatii sunt atrasi de femeile puternice

Desi majoritatea se declara atrasi de acest tip de femeie, nu rezista mai mult de cateva luni sa joace in rolul secundar. Mai mult decat atat, barbatii se tem de refuzuri si, de multe ori, acestia nu fac primul pas, crezand ca femeile cu un caracter atat de puternic nu se feresc sa spuna nu. Asadar, barbatii sunt atrasi de astfel de femei atata vreme cat nu sunt refuzati.

Pe de alta parte, desi intr-un numar mai redus, exista si barbati pe care femeile puternice si cu initiativa ii motiveaza sa fie mai competitivi, mai buni in tot ce fac, fiind pentru ei o provocare sa le tina pasul.

Unii psihologi afirma ca femeile puternice ii pot intimida pe barbati prin siguranta pe care o emana si, de cele mai multe ori, acesta poate fi un mare dezavantaj pentru viata lor sentimentala. O femeie increzatoare si ambitioasa, cu o cariera de succes in spate poate avea la fel de multe esecuri pe plan sentimental cate reusite pe plan profesional. De ce? Pentru ca astfel de femei nu isi arata slabiciunile, iar cum barbatilor le place sa faca pe eroii in orice situatie, orgoliul lor ar avea de suferit in fata unui asemenea caracter.

Vezi si:

http://www.tabu.ro/de-ce-refuza-unii-barbati-sa-ofere-sex-oral-partenerelor/

http://www.tabu.ro/top-7-motive-pentru-care-insala-femeile/

http://www.tabu.ro/indrazneste-sa-preiei-initiativa-in-relatia-cu-partenerul/

ARTICOLE SIMILARE

Celebra rochie verde Versace, în centrul unui nou scandal

Andreea Damian

Câinelui tău îi place să asculte Bob Marley pentru că îi amintește de mama

realitatea

Jacheta din denim sau cum sa-ti scoti orice tinuta in evidenta

realitatea

Galeria Posibilă ⎪ Master 2020 de Miruna Radovici

Ciocîrlan

Poliamorul – un stil de viata nonconformist

realitatea

Juliette Binoche spune că Harvey Weinstein a “avut parte de destule scandaluri”

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu