Home > Lifestyle > Fiecare femeie se transformă, în final, în mama ei. De la ce vârstă începe procesul

Fiecare femeie se transformă, în final, în mama ei. De la ce vârstă începe procesul

femeie

Așa mamă, așa fiică! Bărbații le spun adesea soțiilor: „semeni din ce în ce mai mult cu maică-ta”, lucru confirmat, iată, de știință. Potrivit unei cercetări recente, femeile încep să se transforme în mamele lor în jurul vârstei de 33 de ani, cu un an înaintea ca bărbații să înceapă să semene tot mai mult cu tații lor.

Sarcina este cea care declanșează cel mai mult schimbările de personalitate la femei, urmate de semnele fizice de îmbătrânire. Mai mult de jumătate dintre participante la studiu au recunoscut că au încetat să mai facă pe rebelele cu mamele lor odată ce au atins vârsta de treizeci de ani și au început să se comporte în schimb ca ele.

Se pare că 33 de ani este vârsta la care cele mai multe femei aspiră să fie ca mamele lor. Daily Mail dă exemplul actriței Keira Knightley, de 33 de ani, și al mamei sale, Sharman Macdonald, de 68 de ani.

Semnele clasice care le arată femeilor că încep să se comporte ca mamele lor sunt urmărirea acelorași programe și emisiuni TV, practicarea unor hobby-uri comune și folosirea acelorași expresii. În schimb, bărbații au spus că au început să se comporte ca părinții lor, după ce au devenit ei înșiși tătici. Alte semne ar fi pierderea părului și creșterea în greutate.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 2000 de persoane și a fost comandat de chirurgul plastic Julian De Silva. „Toți ne transformăm în părinții noștri la un moment dat în viața noastră  și asta este ceva de sărbătorit. Ei sunt cei mai minunați oameni din lume.”, a spus expertul.

„Este o parte inevitabilă a îmbătrânirii, dar un proces prin care o mulțime de oameni își dorește să treacă. Acesta este unul dintre motivele pentru care vârsta medie pentru o primă operație estetică scade la ambele sexe – la femei, 37 de ani, și la bărbați, 43 de ani. Mai mulți oameni încearcă să amâne acest debut de vârstă mijlocie pentru a-și îmbunătăți aspectul și a crește încrederea în sine”, adăugat De Silva.

 

Articole asemanatoare
infertilitate
Ce urmează după diagnosticul de infertilitate? Soluțiile care îți pot îndeplini visul de a deveni mamă (P)
Poveștile din spatele memăi cu femeia care țipă la pisica alba nedumerită
Coreea de Sud
Coreea de Sud, țara în care copiii se nasc la vârsta de 1 an
adulți
Cercetătorii au descoperit care e vârsta la care devenim cu adevărat adulți

Comenteaza acest articol

Fiecare femeie se transformă, în final, în mama ei. De la ce vârstă începe procesul

by Andreea Damian   1 min
0