Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Îngrijirea tenului | Demachierea cu prebiotice

Mai simplă, mai blândă, îmbogățită cu prebiotice, demachierea are un aspect nou și se adaptează la disconforturile asociate purtării unei măști.

Beneficiile prebioticelor

De acum înainte, două cuvinte sunt esențiale în rutina zilnică, gentil și microbiotă, deoarece pielea a fost pusă la încercare în ultimele luni. Fața acoperită cu mască de protecție a trebuit să învețe să se ocupe de probleme noi. Începând cu faimosul „maskne” (iritație, roșeață, coșuri asociate cu purtarea prelungită a măștii). Acesta din urmă rezultă dintr-un mediu umed generat de respirația noastră și propice dezvoltării bacteriilor care anterior fuseseră latente.

Trebuie să acordăm din nou importanță ritualului de curățare/demachiere. Dar există riscul de a perturba flora pielii. „Este posibil să existe într-adevăr un dezechilibru. În primul rând datorită purtării unei măști, dar și a faptului că ți-ai curățat pielea prea adânc, scăpând-o de excesul de bacterii care joacă totuși un rol pozitiv”, explică Marie-Hélène Lair, Director de inovare la Clarins.

Loțiunea tonică e esențială

O loțiune tonică trebuie să fie calmantă, purificatoare, hidratantă. Produsul trebuie să răspundă la diferite probleme ale pielii. Dar, mai presus de toate, acestea trebuie să se bazeze pe o microbiotă complexă, unde găsim polifenoli ai florii de șofran și ingrediente active marine: varză, chlorella și apă de mare.

Important de reținut e că după aplicarea loțiunii nu trebuie să mai clătești. Ea rămâne pe piele, permițând astfel prebioticelor active să restabilească cantitatea potrivită de bacterii și să ajute la păstrarea funcției sale de barieră.

Curățarea tenului fără apă

Demachierea oferă și noi ritualuri, în special datorită produselor „fără apă” care se dezvoltă în lumea frumuseții. Există produse de curățare a feței sub formă de pulbere, care prezintă și prebiotice. Toate îmbogățite cu cărbune pentru un efect purificator, vitamina C și floarea de hibiscus pentru a aduce strălucire sau chiar un trio de uleiuri naturale pentru pielea sensibilă. Un alt avantaj al acestei pulberi e faptul că nu conține conservanți care să încetinească dezvoltarea bacteriilor și, prin urmare, care ar putea limita prebioticele în acțiunea lor deplină și eficacitatea lor totală.

Prin urmare, nu ma sunt necesare ritualuri extinse cu o grămadă de produse. O dorință de simplitate (fără a admite nimic despre eficiență) care merge mână în mână cu conștientizarea ecologică, de asta are nevoie tenul ca să arate bine anul acesta.

ARTICOLE SIMILARE

Fetele de la A.S.I.A, primele declarații după marele concert

Andreea Damian

Astea sunt alimentele care te slabesc noaptea! Uite ce trebuie sa mananci seara

Serviciul britanic de sănătate o acuză pe Gwyneth Paltrow că vinde produse periculoase: „E o șarlatană”

Andreea Damian

Iulia Vântur, adevărul despre sarcină. Iubita lui Salman Khan nu se mai ascunde

Andreea Damian

Keira Knightley: Oboseala cronică m-a ajutat să devin o actriță mai bună

Andreea Damian

Din fericire, Groenlanda nu a pierdut 40% din masa totală de gheaţă în 24 de ore. Explicația experților

Andreea Damian

Scrie un comentariu