Tabu
FASHIONSlider

Iris Apfel a semnat cu IMG Models la 97 de ani

Iris Apfel este considerată cea mai controversată și cool fashionistă din lume. Are 97 de ani dar le ține piept tinerelor fotomodele. Așa cum se descrie chiar ea, Iris este o doamnă pasionată de modă și design. A reușit la aproape 100 de ani să semneze cu IMG Models, faimoasa agenție care recrutează tinere modele.

Pentru ea vârsta e doar un număr! „Iris este un icon cu un talent de nemăsurat”, a declarat pentru Independent președintele agenției de modele, Ivan Bart. „Radiază creativitate și inspirație și suntem atât de încântați să explorăm noi oportunități unice cu ea, unde atuurile ei naturale pot fi împărtășite cu lumea. La 97 de ani, Iris continuă să demonstreze că vârsta este doar un număr și că nu ar trebui să fie ceva care te definește”, a dăugat Bart. Iris Apfel speră că succesul ei în modă va inspira și alte femei în vârstă să își urmeze visele.

https://www.instagram.com/p/BtThD8XBQyw/

 

Firea ei creativă a purtat-o de la meseria de designer de textile la cel de interior pentru Casa Albă, cât și spre producerea propriei linii de haine și bijuterii. Stilul ei inconfundabil a transformat-o într-un fashion icon peste hotare. Apfel a devenit recunoscută internațional în 2005, atunci când Metropolitan Museum of Art din New York i-a dedicat un show în cadrul Costume Institute, unde i-a fost prezentată colecția de haine și bijuterii.

Apoi, în 2014, regizorul Albert Maysles a lansat documentarul Iris (Netflix) despre viața lui Iris Apfel, iar în 2018, Harper Collins a lansat „Iris Apfel: Accidental Icon”, o biografie a vieții sale colorate. Recent, ea a fost imaginea campaniilor Mac Cosmetics și Kate Spade, a apărut în revista Vogue Italia și a devenit cel mai în vârstă model care a apărut vreodată pe coperta revistei Dazed & Confused.

Iris Barre s-a născut la New York. A fost crescută la o fermă, atât de părinți, cât și de bunici, și a fost singurul copil al familiei. Aceasta a terminat istoria artei în cadrul Universității din New York, dar și școala de artă din cadrul Universității din Wisconsin. Mai târziu, s-a folosit de această experiență, cât și de ideile sale îndrăznețe de design, atunci când a fost editor la Women’s Wear Daily. S-a specializat pe restaurarea mobile vechi, împreună cu soțul ei, ajungând să lucreze la Casa Albă, sub mai mulți președinți: Truman, Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan și Clinton.

ARTICOLE SIMILARE

Motivul neașteptat pentru care Pamela Anderson a rupt relația cu fotbalistul francez

Andreea Damian

Moda de vară: cum să te îmbraci când este cald, dar plouă

Andreea Damian

Mariah Carey și rochia specială de Crăciun de 20 kg. A avut nevoie de șase bărbați să-i care trena

Andreea Damian

Pantofi scârțâitori: 4 sfaturi utile pentru a nu mai face zgomot în timpul mersului

Andreea Damian

10 PANTOFI ICONICI

Cameron Diaz și-a schimbat standardele de frumusețe după ce a renunțat la Hollywood: „Nu mă spăl niciodată pe față”

Andreea Damian

Scrie un comentariu