Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Jurnalul unei insotitoare de bord – De profesie calator

Viata este un lung sir de evenimente care isi gasesc locul ca un puzzle de-a lungul anilor; oamenii din jurul nostru, evenimentele care ne marcheaza sau cele care ne apar in cale si par fara importanta dar psihologic sunt inregistrate in sistemul nostru, deciziile luate ne duc pe drumul pe care suntem astazi.

jurnalul_unei_insotitoare_de_bord_de_profesie_calator1Cand am plecat de curand din tara, fitrul vamal m-a intrebat ce fac, iar eu i-am raspuns nonsalant ca zbor. Se uita la mine, apoi in pasaport, ramane uimit cum de zbor intrucat in orasul meu natal mai degraba se invata inotul. Din pacate imi e teama de apa. Mi-am ocupat timpul invatand sa visez, ca mai tarziu, dupa multe insistente pe langa parinti, sa zbor. Imi ureaza sa nu incetez a visa si imi da pasaportul, documentul care imi este suvenir daca iau in calcul stampilele oficiale pe care le are imprimate din destinatiile care m-au primit calduros sau mai ostil, m-au uimit, m-au intrigat, mi-au aratat cum timpul a stat in loc, m-au facut sa imi doresc sa ma intorc.

Fie ca ajungi sa calatoresti de nevoie, fie din placere, cand aceasta nestatornicie devine rutina, devine si drog. Oricat de obositoare ar fi deplasarile, cand rutina este intrerupta de o pauza fara plecari, te simti ca un leu in cusca, nu iti mai gasesti locul. Calatoritul creeaza dependenta atunci cand esti norocos sa ii gusti din savoare, te imbogateste spiritual, te incarca pozitiv si are categoric mai multe efecte benefice decat negative.

jurnalul_unei_insotitoare_de_bord_de_profesie_calator2Cand ai cele mai mari satisfactii ca pasager? Emotiile descoperirii unui loc se construiesc si se asaza una peste alta din momentul in care afli despre noua destinatie, cand intocmesti planul de calatorie, deplasarea catre locul mult asteptat. Satisfactia calatoriei vine, sau cel putin asa se intampla la mine, de cele mai multe ori, atunci cand ineditul apare: descoperi ceva spectaculos la locul respectiv, vezi Aurora Boreala din avion la 40000 de picioare, cand altii asteapta in frig nopti intregi in tarile nordice cum mi s-a intamplat mie, sau vezi doi lei maturi, in timpul unui safari, ca se imperecheaza cand alti turisti stau zile la panda sa vada specia lor, sau curcubeul dupa o ploaie zdravana pe o plaja pustie.

Norocosi cei carora viata le-a oferit oportunitatea sa cutreiere lumea in lung si in lat, la o varsta matura cand pot aprecia acest dar la adevarata valoare si mai presus, sunt recunoscatori pentru tot frumosul ce li se intampla.

Stati prin preajma pentru ca mi-am propus sa va plimb prin lume, cu costul unui like al articolelor si putem dezvolta aici propunerile voastre de calatorie.

jurnalul_unei_insotitoare_de_bord_de_profesie_calatorMonique FP – insotitor de bord aeronava

“To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.”

Vezi si cele mai frumoase 14 cascade din America: http://www.tabu.ro/top-14-cele-mai-frumoase-cascade-din-america/

6 secrete de frumusete din lume: http://www.tabu.ro/6-secrete-de-frumusete-inedite-din-toata-lumea/

Distractie in Valea Stubai: http://www.tabu.ro/valea-stubai-distractie-de-iarna-la-superlativ/

 

ARTICOLE SIMILARE

Motivul pentru care Toni Iuruc nu poate rupe legătura cu Simona Halep

Andreea Damian

Kitty Cepraga s-a împăcat cu fostul soț, la doi ani de la divorț: „Suntem într-o relație ok”

Andreea Damian

Regina frumuseții s-a stins din viață la vârsta de 27 de ani, din cauza unei operații banale

Andreea Damian

Apă de ploaie pentru plantele tale

realitatea

Ponturi ca să nu depășești bugetul în vacanță

Andreea Damian

Ce mananci in Postul Pastelui

realitatea

Scrie un comentariu