Home > Agenda > Katy Perry trebuie să plătească milioane de dolari despăgubiri pentru cântecul pe care l-a plagiat

Katy Perry trebuie să plătească milioane de dolari despăgubiri pentru cântecul pe care l-a plagiat

Katy Perry

Katy Perry și casa ei de producție trebuie să-i plătească rapperului Marcus Gray nu mai puțin de 2,7 milioane de dolari despăgubiri pentru că i-au plagiat o piesă.

La începutul săptămânii, un juriu din California a decis că piesa „Dark Horse”, hit lansat de artistă în 2013, copiază „Joyful Noise” a rapperului american cunoscut drept Flame.

Joi, instanața i-a ordonat casei de discuri a lui Katy Perry, Capitol Records, să îi plătească lui Gray despăgubiri de 1,2 milioane de dolari. La rândul ei, cântăreața de 34 de ani trebuie să scoată din buzunar 550.000 de dolari.Iar producătorii colaboratori trebuie să acopere restul sumei de până la 2,7 milioane de dolari,potrivit BBC.

Avocaţii lui Perry au anunţat că vor face apel. Flame a convins că artista și producătorul ei Dr. Luke s-au inspirat substanţial din piesa lui. Pe de altă parte, Katy Perry a spus că a crezut că „Dark Horse” era o creaţie originală. „Compozitorii «Dark Horse» consideră asta o batjocură a justiţiei”, a spus avocata Christine Lepera.

Avocaţii ambelor părţi au căzut de acord la proces că piesa a generat 31 de milioane de dolari venituri pentru Capitol Records, unitate a Universal Music Group. Perry a câştigat aproximativ 3,2 milioane de dolari.

 

 

Articole asemanatoare
Katy Perry
Un juriu a decis: un mare hit al lui Katy Perry este plagiat
Katy Perry
Katy Perry și Orlando Bloom fac nuntă la sfârșitul anului
Katy Perry și Orlando Bloom s-au logodit de Ziua Îndrăgostiților
katy perry
Motivul surprinzător pentru care Katy Perry a plătit 50.000 $ pentru o întâlnire cu Orlando Bloom

Katy Perry trebuie să plătească milioane de dolari despăgubiri pentru cântecul pe care l-a plagiat

by Andreea Damian   1 min
3