Tabu
CULTUREPEOPLESlider

Katy Perry trebuie să plătească milioane de dolari despăgubiri pentru cântecul pe care l-a plagiat

Katy Perry și casa ei de producție trebuie să-i plătească rapperului Marcus Gray nu mai puțin de 2,7 milioane de dolari despăgubiri pentru că i-au plagiat o piesă.

La începutul săptămânii, un juriu din California a decis că piesa „Dark Horse”, hit lansat de artistă în 2013, copiază „Joyful Noise” a rapperului american cunoscut drept Flame.

Joi, instanața i-a ordonat casei de discuri a lui Katy Perry, Capitol Records, să îi plătească lui Gray despăgubiri de 1,2 milioane de dolari. La rândul ei, cântăreața de 34 de ani trebuie să scoată din buzunar 550.000 de dolari.Iar producătorii colaboratori trebuie să acopere restul sumei de până la 2,7 milioane de dolari,potrivit BBC.

Avocaţii lui Perry au anunţat că vor face apel. Flame a convins că artista și producătorul ei Dr. Luke s-au inspirat substanţial din piesa lui. Pe de altă parte, Katy Perry a spus că a crezut că „Dark Horse” era o creaţie originală. „Compozitorii «Dark Horse» consideră asta o batjocură a justiţiei”, a spus avocata Christine Lepera.

Avocaţii ambelor părţi au căzut de acord la proces că piesa a generat 31 de milioane de dolari venituri pentru Capitol Records, unitate a Universal Music Group. Perry a câştigat aproximativ 3,2 milioane de dolari.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ianopauza aduce beneficii fantastice pentru sănătate dacă e ținută corect

Andreea Damian

Florin Salam, plasat sub control judiciar 60 de zile pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de înşelăciune

Andreea Damian

Schimb de bombardieri: Ema Uta, fosta iubită a lui Alex Bodi, în brațele lui Andrei Barbu, fiul unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Capitală – telenovelă cu acuzații de proxenetism

Tabu Tabu

NASA oferă întreaga bibliotecă media gratuit și fără drepturi de autor publicului

realitatea

Cercetătorii au descoperit o legătură între mamele stresate și copiii supraponderali

Andreea Damian

Un nou membru în familia regală a Marii Britanii. Regina e în al nouălea cer

Andreea Damian

3 comentarii

Scrie un comentariu