Tabu
Image default
CULTUREPEOPLESlider

Katy Perry trebuie să plătească milioane de dolari despăgubiri pentru cântecul pe care l-a plagiat

Katy Perry și casa ei de producție trebuie să-i plătească rapperului Marcus Gray nu mai puțin de 2,7 milioane de dolari despăgubiri pentru că i-au plagiat o piesă.

La începutul săptămânii, un juriu din California a decis că piesa „Dark Horse”, hit lansat de artistă în 2013, copiază „Joyful Noise” a rapperului american cunoscut drept Flame.

Joi, instanața i-a ordonat casei de discuri a lui Katy Perry, Capitol Records, să îi plătească lui Gray despăgubiri de 1,2 milioane de dolari. La rândul ei, cântăreața de 34 de ani trebuie să scoată din buzunar 550.000 de dolari.Iar producătorii colaboratori trebuie să acopere restul sumei de până la 2,7 milioane de dolari,potrivit BBC.

Avocaţii lui Perry au anunţat că vor face apel. Flame a convins că artista și producătorul ei Dr. Luke s-au inspirat substanţial din piesa lui. Pe de altă parte, Katy Perry a spus că a crezut că „Dark Horse” era o creaţie originală. „Compozitorii «Dark Horse» consideră asta o batjocură a justiţiei”, a spus avocata Christine Lepera.

Avocaţii ambelor părţi au căzut de acord la proces că piesa a generat 31 de milioane de dolari venituri pentru Capitol Records, unitate a Universal Music Group. Perry a câştigat aproximativ 3,2 milioane de dolari.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Stiai de ce femeile par ca mint mai putin decat barbatii?

realitatea

Sudocrem are grijă de pielea bebelușului tău

realitatea

Insula Iubirii – în care aflăm cum un papagal a păcălit o casă de pariuri cu ajutorul iubitei

Dora Constantinovici

Netflix pregătește un documentar despre prinţesa Diana, bazat pe înregistrări inedite

Andreea Damian

Aretha Franklin. Ce scrie pe certificatul de deces al Reginei muzicii soul

Andreea Damian

Mihai Bendeac, prima postare oficială despre plecarea de la iUmor. Ce a publicat actorul pe Instagram / Scrisoare virală

Andreea Damian

3 comentarii

Scrie un comentariu