Tabu
Image default
PEOPLESlider

Legătura secretă dintre Prințul Philip și Regele Mihai. Imagini inedite cu cei doi!

Familia Regală a României este și ea în doliu, după ce nașul de botez al Custodelui Coroanei Margareta, Prințul Philip, a murit vineri, la vârsta de 99 de ani. Era cel mai longeviv prinț consort din lume.

Familia regală a României a transmis un mesaj de condoleanţe la moartea ducelui de Edinburgh, în care amintesc că el şi regele Mihai, care erau născuţi în același an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă.

“Principele Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române”, transmite Casa Regală a României.

Stindardul Majestății sale Margareta a fost lăsat în bernă, în semn de respect și de admirație. Prințul Philip al Marii Britanii a botezat-o pe Principesa Margareta în Religia Ortodoxă, în Grecia, în anul 1949.

Mesajul integral transmis de Casa Regală a României

“Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburgh a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburgh a fost o figură părintească. Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.”

Prințul Philip și Regele Mihai, veri și prieteni din copilărie

Prietenia dintre Regele Mihai și Prințul Philip a început când aveau doar 6 ani, în vacanțele pe care și le petreceau, fie pe domeniul Peleș la Sinaia, fie la Mamaia, la fostul palat de pe plajă. Iar vizitele au tot continuat și în adolescență. Mărturii ale prieteniei dintre cei doi veri pot fi găsite și în arhivele naționale care păstrează fotografii ale unei vacanțe petrecute de cei doi, la vârsta de şapte ani, pe o plajă din Mamaia.

Regele Mihai și-a cunoscut soția la nunta regală britanică, apoi a început Războiul și după ce, în 1947 a fost forțat să abdice și a ajuns la Vila Sparta în Florența, la reședința Reginei Mamă Elena, cuplul regal român, Regele Mihai și Regina Ana a fost vizitat în 1950 de Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip. Ducele de Edinburgh a vizitat și România în 1991, dar membrii familiei regale nu erau încă primiți în țara lor pe atunci.

ARTICOLE SIMILARE

Crazy Rich Asians, probabil cel mai prost film cu miliardari chinezi maimuțărind americanii

Dora Constantinovici

Există o femeie care l-a părăsit pe Brad Pitt!

realitatea

Reclamă cu Johnny Depp eliminată de Dior, în urma protestelor comunităţii amerindiene

Andreea Damian

Hillary Clinton se lansează în producţia de film și televiziune

Andreea Damian

Când va deveni tată Liviu Varciu pentru a treia oară! Am aflat secretul bine păzit al iubitei

Tabu Tabu

Cele mai spectaculoase look-uri din colecțiile pre-fall 2020! Tendințele, sub lupă

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu