Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Meghan Markle, decizie importantă în privința nașterii. De secole încoace nu s-a mai întâmplat

Meghan Markle e hotărâtă să încalce din nou protocolul regal, angajând o doulă care să fie alături de ea când va intra în travaliu. Ducesa de Sussex urmează să dea naștere undeva la sfârșitul lunii aprilie și își dorește pe cineva alături care s-o ajute cu sfaturi prețioase despre naștere și bebeluș.

E-adevărat, Meghan va naște până la urmă la un spital, dar nu la același unde cumnata sa, Kate Middleton, și-a adus pe lume cei trei copii, ci unul din provincie. Este vorba despre spitalul Frimley Park din Surrey acolo unde a născut și mătușa Prințului Harry, contesa de Wessex.

Deși, la sfârșitul anului trecut, presa din Marea Britanie scria că Meghan Markle nu vrea să calce pe urmele altor femei din Familia Regală Britanică, optând pentru o naștere naturală, la domiciul său, iată că publicația US weekly scrie că fosta actriță a ales o doulă care să-i fie alături în ziua cea mare.

„Meghan este concentrată pe energia calmă şi pozitivă în ceea ce priveşte naşterea, ea crede mult în astfel de lucruri”, a spus o sursă regală. Se pare că doula pe care Meghan a angajat-o i-a făcut deja mai multe vizite în Great Tew, Oxfordshire și la Palatul Kensington. E clar că pregătirile pentru nașterea primului ei copil sunt în toi.

Se mai zvonește că Lauren Mishcon este cea care îi va asta alături la naștere, care la rândul ei este mamă a trei copii, potrivit Daily Mail. Dar nimic nu este sigur, deoarece Lauren, de meserie doulă, nu a confirmat zvonurile: „În mod evident, nu am libertatea de a vorbi despre identitatea clienţilor mei. Deci, mi-e imposibil… nu aş putea vorbi despre orice”, a declarat ea, pentru The Sun.

Ce este o doulă?

Dar să lămurim ce este o doulă. Cuvântul grecesc Doula înseamnă „cea care îngrijește femeia”. În ziua de azi, termenul descrie activitatea persoanei instruite și experimentate în a oferi femeii și partenerului acesteia sprijin emoțional continuu, confort fizic și asistență în obținerea informațiilor în timpul sarcinii, al nașterii și în primele săptămâni de după naștere.

Ce face o doulă la naștere?

  • sprijină femeia însărcinată în pregătirea pentru naștere
  • oferă sprijin emoțional, dând dovadă de empatie, înțelegere și compasiune
  • însoțește gravida pe întreaga perioadă a travaliului
  • sugerează și aplică măsuri de confortmonitorizează ritmul contracțiilor și sugerează momentul în care viitoarea mamă este bine să se îndrepte spre spital
  • o ajută pe proaspăta mamă să-și înțeleagă și să-și accepte noul statut
  • îngrijește nou-născutul și-i ajută pe părinți în formarea deprinderilor pentru îngrijirea acestuia
  • preia unele dintre activitățile de îngrijire a nou-născutului

ARTICOLE SIMILARE

Modelul fără picioare urcă pe podium la New York Fashion Week la doar 9 ani

Andreea Damian

Massive Attack revin in Romania – Arenele Romane, 21 iunie 2018

Dora Constantinovici

Ducesa Kate Middleton, însărcinată cu al patrulea bebeluș?

Andreea Damian

O companie franceză vinde vinul Brexit cu particule de aur

Andreea Damian

Regina face eforturi să se apropie de Meghan, ca să nu sfârșească la fel ca prințesa Diana

Andreea Damian

Fenomenul sharenting: publicăm fotografii cu copiii noștri pe rețelele de socializare, da sau nu?

Andreea Damian

Scrie un comentariu