Tabu
Image default
CULTURE Slider

NASA promite că va trimite prima femeie pe Lună în 2024. Dar are nevoie de 1,6 mld. $

Numai 12 persoane au călătorit vreodată atât de departe încât să atingă cel mai strălucitor obiect de pe cerul nostru noaptea – Luna. Toți astronauții erau bărbați. Dacă prima misiune lunară a fost un pas mic pentru om, următoarea va fi un salt uriaș pentru femei.

La începutul acestei săptămâni, NASA a anunțat un plan ambițios de a reveni pe Lună în doar cinci ani. De data aceasta, agenția spațială dorește să facă tabere, iar pentru a ajunge acolo are o abordare cu totul diferită față de misiunile Apollo. Pentru început, va exista un loc în misiunea lunară de 2024 rezervată în mod special unei femei, prima care va merge pe Lună. Misiunea se va numi Artemis, după numele zeiței din Grecia Antică, sora geamănă a lui Apollo.

Cu toate acestea, unii se îndoiesc că misiunea va avea loc. Termenul limită este nerealist, mai ales că Congresul nu a semnat încă bugetul Statelot Unite, care include 1,6 miliarde de dolari alocați suplimentar agenției în acest an, peste bugetul alocat anual. Pe lângă finanțarea de bază, misiunea va necesita, de asemenea, cea mai puternică rachetă proiectată vreodată, un nou sistem de lansare, o abordare nouă a sistemelor de aterizare lunară, o stație de „gateway” plutitoare între Pământ și Lună care nu există în prezent, costume de astronaut pentru toata lumea.

Deși pare fantezist, șeful NASA crede că e în favoarea lor să aibă un deadline scurt. Întârzierea obiectivului ar fi de fapt o alternativă mai riscantă.

A ajuns sau n-a ajuns omul pe Lună? Această teorie a conspiraţie există încă din iulie 1969, când se presupune că NASA a pus primii astronauţi pe Lună. Atunci, Neil Armstrong devenea primul om care păşea pe Lună, iar după el venea Buzz Aldrin. Ultima misiune a fost Apollo 17, în 1972, adică la trei ani după ce omul a ajuns prima dată pe Lună. Atunci, ultimul echipaj ajungea pe satelitul natural al Pământului.

ARTICOLE SIMILARE

Graviduța Gina Pistol, panică la supermarket

Andreea Damian

Roisin Murphy, despre accidente fericite

realitatea

Smiley vorbește pentru prima dată despre căsătoria cu Gina Pistol

Andreea Damian

Ce fată frumoasă are Vanessa Paradis. E leită mamei sale

Andreea Damian

Consumatorul verde cumpără în exces produse prietenoase cu mediul, fără să aibă neapărat nevoie

Andreea Damian

Lady Gaga, cerută din nou în căsătorie, chiar de Valentine’s Day

Andreea Damian

2 comentarii

NASA are un anunţ spectaculos despre prima femeie trimisă pe Lună - Ziare pe Net 15 May 2019 at 16:20

[…] Anunţ spectaculos despre prima femeie trimisă pe Lună, pe TABU.RO […]

Răspunde
NASA are un anunţ spectaculos despre prima femeie trimisă pe Lună – RO-Stiri.com 15 May 2019 at 16:24

[…] Anunţ spectaculos despre prima femeie trimisă pe Lună, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu